Kinderen maken in STEM-antennes op speelse manier kennis met wetenschap en techniek

Bart Wenes, voorzitter van het Zorgbedrijf Roeselare, steekt een handje toe in de gloednieuwe STEM-antenne in ‘t Keerpunt.
Joke Couvreur Bart Wenes, voorzitter van het Zorgbedrijf Roeselare, steekt een handje toe in de gloednieuwe STEM-antenne in ‘t Keerpunt.

Roeselare beschikt voortaan over twee STEM-antennes waarbij STEM staat voor science, technology, engineering en mathematics. De ene is ondergebracht in de Spanjeschool langs de Vierwegstraat, de andere boven inloophuis ’t Keerpunt aan het Rumbeekse Kerkplein. STEM-antennes zijn goed uitgeruste locaties vol inspirerende STEM-tools en materialen. Kenniscentrum Arhus voorzag de materialen, GOED Rumbeke van het Zorgbedrijf Roeselare en de Spanjeschool de locaties. In de antennes kunnen leerkrachten van alle Roeselaarse scholen terecht om met hun klas, van de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar, inspirerende workshops te volgen die begeleid worden door een STEM-coach. Terwijl de kinderen een STEM-les volgen, krijgt ook de leerkracht een opleiding. “Ook techniek en wetenschap zijn talenten”, aldus onderwijsschepen Nathalie Muylle (CD&V). Het is belangrijk dat die talenten dankzij het onderwijs uitgroeien tot competenties. Zeker in onze regio waar de nood aan technische profielen zeer groot is. Het is dan ook belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd op een speelse manier geprikkeld worden en kennismaken met wetenschap en technologie wat een impact kan hebben op hun latere studiekeuze.”

Buiten de schooluren zal de STEM-antenne in Rumbeke gebruikt worden voor de werking van KIDZ en op termijn wordt nog een derde STEM-antenne gerealiseerd op de site van het Zorgbedrijf langs de Brugsesteenweg. Meer op www.arhus.be/STEM-antennes.

In de STEM-antennes is zelfs een speciale boormachine voorzien waarmee de kinderen zich niet kunnen bezeren.
Joke Couvreur In de STEM-antennes is zelfs een speciale boormachine voorzien waarmee de kinderen zich niet kunnen bezeren.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.