Katapultkampioene Taylor (13) toont kunnen in nieuw seizoen Belgium’s Got Talent

Taylor Plysier in actie tijdens Belgium's Got Talent.
VTM/DPGmedia Taylor Plysier in actie tijdens Belgium's Got Talent.
Taylor Plysier uit Gits is vrijdagavond te zien in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Belgium’s Got Talent. Taylor is amper dertien, maar nu al een meestertalent in het katapultschieten. Vorig jaar werd ze zelfs wereldkampioene bij de -15-jarigen op het allereerste WK Katapultschieten in Italië.

Taylor is ondertussen vier jaar bezig met de sport en vorig jaar richtte ze samen met haar gezin een eigen katapultclub op in Roeselare. Al blijft de sport bij het grote publiek nog relatief onbekend. Met haar deelname aan Belgium’s Got Talent hoopt Taylor daar verandering in te brengen. “Vorig seizoen was ik samen aan het kijken met mama”, vertelt ze. “Ze daagde me uit om me in te schrijven. Die uitdaging ben ik aangegaan. En enkele maanden later kreeg ik tot mijn verbazing te horen dat ik geselecteerd was. Een heel mooie kans om te tonen wat ik in mijn mars heb en om het katapultschieten bekender te maken in Vlaanderen.”

Of ze last had van zenuwen? “Dat kan je wel zeggen. Schieten voor tweehonderd toeschouwers is iets heel anders dan schieten met 2.000 toeschouwers en camera’s op je gericht. Ik ben zelden zo gestrest geweest.” Hoe Taylor het ervan afbracht verklappen we uiteraard niet. Het nieuwe seizoen van Belgium’s Got Talent start vrijdag om 20.40 uur op VTM.

Taylor is overigens niet het enige katapulttalent in de familie. Taylor won vorige zomer goud bij de -15-jarigen op het WK Katapult in Italië, terwijl mama Kelly Degryse zilver won bij de dames. Zus Gibsy Pleysier won brons bij de -15 jarigen
Joke Couvreur Taylor is overigens niet het enige katapulttalent in de familie. Taylor won vorige zomer goud bij de -15-jarigen op het WK Katapult in Italië, terwijl mama Kelly Degryse zilver won bij de dames. Zus Gibsy Pleysier won brons bij de -15 jarigen1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Mahieu

    Heel sterk wat ik hier lees! Een amper gekende sport met dan nog straf talent uit onze eigen streek. Succes!