Kalme buurman (76) voorkomt erger
bij brand droogkast

Buurman Willy Verplancke kwam Christine te hulp.
LSI Buurman Willy Verplancke kwam Christine te hulp.
Dankzij het kalme optreden van buurman Willy Verplancke (76) is vrijdagnamiddag rond 13.30 uur de schade bij een brand in het appartement van zijn buurvrouw beperkt gebleven.

Plots merkte Christine Vanacker (66) vuur en rook op in het washok van haar appartement op de eerste verdieping langs de Mandellaan. “Ik belde meteen Willy op. Hij helpt me vaak en woont om de hoek.” Willy verwittigde op zijn beurt de brandweer en schoot daarna zelf in actie. Hij liep naar het appartement van zijn buurvrouw en nam in de gang een poederblustoestel mee. “Ik schakelde de elektriciteit uit, zette het poederblustoestel op een tafeltje, haalde de veiligheidspin eruit en begon op de vlammetjes achteraan de droogkast te spuiten.” Bij de brandweer klinkt lof. “Willy heeft goed gereageerd”, vindt Rob Nachtergaele van de brandweerzone Midwest. “Door zijn tussenkomst kon de brand niet verder oplaaien en verliet het vuur het washok niet.”

Goed van pas

Hoe het komt dat Willy precies wist wat gedaan? “Jaarlijks is er door huisvestingsmaatschappij De Mandel een controle van de brandblustoestellen”, legt hij uit. “Bij één van die controles vroeg ik eens voor te tonen hoe je zo’n toestel moet gebruiken. Dat kwam vandaag goed van pas.” Ook buurvrouw Christine steekt een pluim op de hoed van Willy. “Hij kan alles, ik ben blij dat hij mij te hulp is gekomen”, zegt ze.

Het vuur ontstond op een appartement op de eerste verdieping.
LSI Het vuur ontstond op een appartement op de eerste verdieping.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.