Jumpfun oefent volop voor EK rope skipping

De twee teams oefenen elke dag intensief tot het EK eind deze week begint.
Foto VDI De twee teams oefenen elke dag intensief tot het EK eind deze week begint.
Rope skippingclub Jumpfun traint intensief voor het Europees Kampioenschap rope skipping in Duitsland, eind deze week. Voor het eerst wagen ze met twee teams hun kans.

"Met onze groep 12- tot 14-jarigen doen we mee met wedstrijden voor beloftes", stipt coach Gudrun Vermeersch aan. "In dit geval doen we mee aan het Youth Tournament, het EK voor -15-jarigen. We zijn er in maart in geslaagd om ons met twee teams te kwalificeren. Enerzijds is er het team met Jelle Van Heesbeke, Chloë Lambert, Leonie Cromheecke, Stacey Degryse en Nelle Deboe dat een zilveren medaille op het BK voor beloften haalde. Anderzijds is er het team van Maarten Buyse, Charlotte Engels, Lotte Dequae, Eline Galle en Kyara Lietaert dat knap vijfde werd. We hopen toch op enkele medaillekansen, al is dat op voorhand moeilijk in te schatten. Vooral onze eigen landgenoten zijn gedegen concurrenten, maar ook Zweden zal een taaie tegenstander zijn."

Mooie erelijst

Het team kan een mooie erelijst voorleggen. Vorig jaar kwamen ze nog terug van het Youth Tournament in Hong Kong met een globale achtste plaats, maar eindigde het bij de afzonderlijke onderdelen op een vierde plaats en dus nipt naast het podium. De talentvolle touwtjesspringer Jelle Van Heesbeke haalde er tijdens de individuele wedstrijden een zilveren medaille. In het verleden werd hij ook al Europees en Belgisch Kampioen bij de beloften.


"De verwachtingen zijn inderdaad hooggespannen, maar ik blijf er rustig bij", zegt Jelle. "Er is nog concurrentie, maar ik weet wat ik waard ben. We trainden de voorbije weken elke dag intensief. Ook de variatie en de acrobatiek spreken me echt aan." Het EK vindt plaats van 31 juli tot en met 2 augustus in Idar-Oberstein. (VDI)