Jumpfun gaat naar WK

ROPE SKIPPING CLUB WIL MEDAILLE OP YOUTH TOURNAMENT IN HONG KONG

Coach Gudrun Vermeersch en de teamleden Kyara Lietaert, Silke Wittouck, Jess Seynaere en Jelle Van heesbeke. 
Foto Bogaerts Coach Gudrun Vermeersch en de teamleden Kyara Lietaert, Silke Wittouck, Jess Seynaere en Jelle Van heesbeke. 
Vier leden van rope skipping club Jumpfun, Jelle Van heesbeke (13), Silke Wittouck (14), Jess Seynaere (14) en Kyara Lietaert (12) stappen vandaag op het vliegtuig richting Hong Kong. Daar zal het belofteteam de Belgische kleuren verdedigen tijdens het Youth Tournament van het WK. Een medaille is volgens de jongelui haalbaar.

Voor de tweede maal in het achtjarige bestaan van Jump Fun trekt bezielster Gudrun Vermeersch naar het Youth Tournament, de voorloper van het wereldkampioenschap waar je pas vanaf 15 jaar kan aan deelnemen. Vorige keer trok Gudrun met haar juniorenteam naar Florida. Deze keer zijn het de beloften die zich wisten te plaatsen voor de prestigieuze wedstrijd. "In februari eindigden we derde op het provinciaal kampioenschap waardoor we doorstootten naar het Belgisch kampioenschap", vertellen Jelle, Silke, Jess en Kyara. "Bij die wedstrijd pakten we een vierde plaats terwijl de eerste vijf automatisch doorstoten naar het WK. Hong Kong was dus binnen."


Al was het niet zo evident. "Vorig jaar al had ik aan de ouders gevraagd of hun kinderen mee mochten naar Hong Kong als ze zich wisten te plaatsen", zegt Gudrun. "Eén ouder zag dit niet echt zitten, maar ik dacht dat die wel zou toegeven eenmaal de selectie binnen was. Helaas was die niet te vermurwen waardoor we Maarten Buyse als vast lid van het team moesten vervangen door Jess Seynaeve. Jammer voor Maarten, maar tegelijk een kans voor Jess. Van alle vier de springers gaat er trouwens één ouder mee."

Keihard trainen

Hoewel de selectie al binnen is sinds maart, is het viertal pas sinds deze maand keihard aan het trainen voor de wedstrijden in Hong Kong. "Eigenlijk pas sinds de tweede week van de zomervakantie want tijdens de eerste week waren drie van ons op rope skipping kamp", aldus de beloftevolle skippers. We trainen om de twee dagen telkens anderhalf uur. Momenteel is het bloedheet in onze trainingszaal, maar dat is wel een voordeel. In Hong Kong is het momenteel ook vlotjes 30 graden dus dan zijn we dat toch al gewoon." Vingers kruisen voor het team doe je best op 29 en 30 juli want dan springen ze hun wedstrijden. Op 1 augustus keren ze huiswaarts.

Goud in 2012

In 2012 brachten de beloften goud mee van de VS. Denken de beloften die prestatie te kunnen evenaren? "België is binnen Europa de absolute top in onze sport", zegt het viertal. "Maar we mogen zeker de Aziatische teams niet onderschatten. Al lijkt ons een medaille voor double dutch (met twee touwen nvdr.) wel haalbaar. Voorlopig hebben we alvast geen last van stress. We zullen daar in Hong Kong precies hetzelfde doen als hier in onze trainingszaal." Coach Gudrun denkt er iets anders over. "Ze zullen ongetwijfeld overweldigd zijn van het complex waar de wedstrijden plaatsvinden", zegt ze. "Bovendien bestaat de kans dat de vervanging die we moesten doorvoeren ons wat parten zal spelen. Maar Jelle, Silke, Jess en Kyara mogen nu al heel trots zijn dat ze het zover geschopt hebben dat ze zich kunnen meten met de beste teams ter wereld. Dat op zich is al een unieke ervaring."


Meer informatie vind je op www.jumpfunroeselare.be.