Jong Groen en JNM roepen op tot spijbelen voor klimaat

Al drie weken op rij trekken spijbelende jongeren door de straten van Brussel om hun stem te laten horen voor een duurzamer en ambitieuzer klimaatbeleid.
BELGA Al drie weken op rij trekken spijbelende jongeren door de straten van Brussel om hun stem te laten horen voor een duurzamer en ambitieuzer klimaatbeleid.

Voor de vierde keer al wordt er donderdag gespijbeld voor het klimaat. Hoewel er vorige week 35.000 jongelui op straat kwamen in Brussel bleef het aantal deelnemende leerlingen uit de Roeselaarse scholen de voorbije weken beperkt. Jong Groen Roeselare en JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu) Roeselare roepen de Roeselaarse jeugd nu via Facebook op om ook hun stem te laten horen voor een duurzamer en ambitieuzer klimaatbeleid. “Wij zijn de generatie die met de gevolgen van klimaatverandering zal moeten leven en dit pikken we niet meer”, klinkt het. “Daarom roepen we de Roeselaarse jeugd op om mee te gaan betogen in Brussel. We spreken af op donderdag 31 januari om 8.15 uur op perron twee in het station van Roeselare om de trein te nemen om 8.36 uur. We komen om 10.15 uur aan in Brussel Centraal voor de optocht, die om 10.30 uur start.” De verenigingen roepen ook op spandoeken of borden met creatieve leuzen me te nemen. Of de Roeselaarse scholen donderdag leeg zullen lopen, is maar de vraag. Amper achttien jongeren hebben tot nu toe hun deelname bevestigd, 97 zijn geïnteresseerd. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc Brouckaert

    Maak er gewoon een extra vrije dag van, en laat op andere dagen de schoolpoorten pas om 09h30 opengaan. Zo kan het jonge volkje te voet of met de fiets naar school. Goed voor het klimaat nietwaar.