Exclusief voor abonnees

Jonathan en Lucas zoeken overnemer voor cultuurtempel: “Vijf jaar was De Verlichte Geest onze mancave, maar de combinatie met job en privé is onhaalbaar geworden”

Aan wie mogen  Lucas Aerbeydt en Jonathan Van Collie straks de sleutel van De Verlichte Geest doorgeven? Het duo houdt het eind dit jaar na vijf jaar voor bekeken en zoekt overnemers voor de cultuurtempel in de Middenstraat.
Joke Couvreur Aan wie mogen Lucas Aerbeydt en Jonathan Van Collie straks de sleutel van De Verlichte Geest doorgeven? Het duo houdt het eind dit jaar na vijf jaar voor bekeken en zoekt overnemers voor de cultuurtempel in de Middenstraat.
Na vijf jaar trekken Jonathan Van Collie (37) en Lucas Aerbeydt (32) de deur van De Verlichte Geest definitief achter zich dicht. De uitbating van de cultuurtempel is niet langer combineerbaar met hun andere job en het gezinsleven. Dankzij optredens van onder andere Dog Eat Dog, Pro-Pain en Spoil Engine hebben de twee De Verlichte Geest (inter)nationaal op de kaart gezet en ze hopen dan ook overnemers te vinden.

De Verlichte Geest is al 24 jaar een vaste waarde in de Middenstraat. Jonathan en Lucas zwaaien er de scepter sinds eind 2015. “Toen de vorige uitbaters er de brui aan gaven, wilden we uit passie voor de muziek de organisatie van optredens niet verloren laten gaan. De focus heeft een tijdje op death en thrash metal gelegen, maar dat hebben we opengetrokken. We boekten rock- en metalbands, zetten blues jams op poten, starten met comedy-avonden, stelden de zaak beschikbaar voor fuiven en feestjes en hielden die ook nog open als café. Met dat laatste zijn we twee jaar geleden al gestopt wegens niet langer combineerbaar. Sindsdien ligt de focus echt op evenementen.”

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.