Jeugdraad droomt over jeugdhuis: “De gedrevenheid en het enthousiasme zijn er al”

De Roeselaarse jeugd mist een jeugdhuis in eigen stad. Dat blijkt uit het participatietraject dat de stad opzette met Globaal Kabaal. 

Roeselare had dertien jaar een eigen jeugdhuis, tot DieZie in 2012 de deuren sloot. “Eind vorig jaar hebben we al eens gebrainstormd over wat we anders zouden willen zien in Roeselare”, vertelt Marieke D’hoop, voorzitter van de Roeselaarse jeugdraad. “Daar kwamen enkele ideeën uit, waaronder een jeugdhuis. Afgelopen weekend zaten we opnieuw met een groepje samen om verder na te denken. Ook daar hoorden we dat heel wat jeugdverenigingen een stek zoeken waar ze informeel kunnen samenkomen, elkaar leren kennen en elkaar inspireren en prikkelen om tot nieuwe initiatieven te komen. Daarop hebben we op Facebook een enquête gelanceerd en de reactie was overweldigend.” 

308 hebben al hun stem laten horen, waarvan 287 mensen hebben laten weten dat ze bereid zijn om mee te werken aan een jeugdhuis. “Nu is het aan ons om een concept uit te dokteren, op kruistocht te gaan om mensen mee te krijgen in ons verhaal, na te gaan wat de valkuilen zijn, hoe andere jeugdhuizen het aanpakken,... De gedrevenheid en het enthousiasme zijn er al.” 

Jeugdhuis DieZie zat vroeger in dit pand in de Sint-Michielsstraat. Het gebouw is ondertussen verkocht door de stad.
Google Streetview Jeugdhuis DieZie zat vroeger in dit pand in de Sint-Michielsstraat. Het gebouw is ondertussen verkocht door de stad.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.