Jennifer Berton lanceert single net na uitschakeling in The Voice: “Het einde van mijn deelname aan de wedstrijd betekent niet het einde van mijn carrière”

Jennifer Berton gelooft dat haar deelname aan The Voice een springplank kan zijn.
VTM Jennifer Berton gelooft dat haar deelname aan The Voice een springplank kan zijn.
Nog geen twee weken nadat Jennifer Berton uitgeschakeld werd in het vtm-programma The Voice van Vlaanderen lanceert de Roeselaarse zangeres met ‘Zachtjes in mijn hart’ een nieuwe single. Die werd opgenomen in de befaamde Abbey Road Studios in Londen.

Jennifer Berton toonde Vlaanderen wat ze in haar mars heeft toen ze eind februari deelnam aan The Voice van Vlaanderen met Natalia’s hit I’ve Only Begun to Fight. Haar lef en haar zangkwaliteiten leverden haar een plek op in Natalia’s team. Ze moest nu echter de duimen leggen voor teamgenote Elien. “Jammer, maar ik ben blij voor haar. Ik wou graag doorstoten, maar The Voice blijft een wedstrijd”, beseft Jennifer. “Ik kijk positief terug. Ik heb deelgenomen voor de ervaring, om bij te leren, omdat ik Natalia ongelooflijk straf vind en ook wel om mijn carrière een zetje te geven.”

The Beatles

Dat net nu haar single ‘Zachtjes in mijn hart’ verschijnt, lijkt een berekende zet. “Maar dat is het niet. De timing lag al lang vast”, zegt Jennifer. “Maar ik geloof wel dat The Voice een extra springplank kan zijn. Meer mensen kennen me nu en gaan misschien sneller de single kopen of naar een optreden komen omdat ze willen weten hoe ik het er live vanaf breng. ‘Zachtjes in mijn hart’ valt alvast in de smaak bij de collega’s. Al zijn velen verrast dat ik de countrytour op ga. Maar ik wil me niet vastpinnen op één genre en een zo breed mogelijk publiek bereiken. Daarom nam ik ook een Engelstalige versie ‘Gentle On My Mind’ op. De opnames vonden trouwens plaats in de Abbey Road Studios in Londen. Een bijzondere ervaring om te weten dat onder andere The Beatles, Adele en Lady Gaga daar ook hun nummers hebben opgenomen.”

Waardevolle les

Terwijl Jennifer verder timmert aan haar carrière blijft ze The Voice wel volgen. “Ik hoop dat team Natalia wint. We zijn volgens mij het meest familiaire team en hebben allemaal nog contact met elkaar. Meer nog, ik zal straks bij de liveshows aanwezig zijn om te supporteren voor mijn team. Natalie heeft me geleerd dat als je zelf niet gelooft dat je iets kan, het ook niet lukt. Een waardevolle les.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.