Jelle Wallays is de Roeselaarse Persoonlijkheid van 2018

 uitreiking van de  Roeselare Awards
Joke Couvreur uitreiking van de Roeselare Awards
Tijdens het gala van de Roeselare Awards in het Fabriekspand is Jelle Wallays, renner bij Lotto Soudal en vorig jaar nog etappewinnaar in de Ronde van Spanje, uitgeroepen tot Persoonlijkheid van het jaar 2018. 

De 820 aanwezigen verkozen Wallays boven uitgever Johan Vergote van Bibliodroom en techondernemer Jurgen Ingels. Wallays kon niet aanwezig zijn aangezien hij aan het koersen is in Argentinië.

Voor de vijfde keer in het 22-jarige bestaan van de Roeselare Awards werd ook een Lifetime Achievement Award uitgereikt. Die ging naar Paul Ameloot, die het schopte van kleine zelfstandige met Stereo House tot stichter van verlichtingsgigant Deltalight. “Deze award is een grote eer en een enorme erkenning”, reageert hij. “Maar tegelijkertijd betekent deze award het einde van mijn carrière. De nieuwe generatie heeft het roer nu in handen.”

Daarnaast werden nog zeven andere awards uitgereikt. Wijnhandel Thyrsus, gekend van onder andere de underground supperclub WILD, won in de categorie winkelbeleving, Goddeeris sleepte met de ‘We are industrious’-campagne de award voor marketing in de wacht en Maister werd bekroond voor hun nieuwbouw aan de Ovenhoek. Kapper en pruiken Nathalie Nowé won de award renovatie, VISIX mag zich bedrijf van het jaar noemen en Samyn Wonen is handelaar van het jaar. De Starters Award ging tot slot naar Exposure.

Roeselaarse Persoonlijkheid van 2018 Jelle Wallays.
Joke Couvreur Roeselaarse Persoonlijkheid van 2018 Jelle Wallays.
Lifetime Achievement Award voor Paul Ameloot.
Joke Couvreur Lifetime Achievement Award voor Paul Ameloot.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.