Jabbeeks bedrijf dat Roeselare in kerstsfeer doet baden, opent er nu ook een vestiging

Geert en Sofie Verstraete bij hun nieuwbouw op de Regina Wautersweg.
Joke Couvreur Geert en Sofie Verstraete bij hun nieuwbouw op de Regina Wautersweg.
De kerstverlichting in Roeselare en deelgemeenten is vrijdagavond aangezet. Het bedrijf dat al tien jaar voor de feeërieke verlichting zorgt, is Verstraete Enterprises uit Jabbeke. Zaakvoerders Geert (71) en Sofie (39) Verstraete voelen zich bijzonder goed in Roeselare, want begin 2020 openen ze er een nieuwe vestiging op de Regina Wautersweg. Die nieuwbouw moet een huurpand in Ingelmunster vervangen.  

Het zijn bijzonder drukke tijden voor Verstraete Enterprises. Vrijdagavond ontstaken ze de kerstverlichting in onder andere Roeselare en Kortrijk en de komende dagen en weken volgt de verlichting in nog heel wat andere steden en gemeenten. Een boeiende periode, maar tegelijkertijd kijken de zaakvoerders ook uit naar het moment dat ze de kerstverlichting overal opnieuw kunnen doven. “Want dan, eind januari, is het tijd om onze nieuwbouw in Roeselare te openen”, vertellen Sofie en Geert. “Op een site van 2.500 vierkante meter realiseerden we een nieuwe vestiging. Die moet het depot vervangen dat we in Ingelmunster huren. De nieuwbouw bestaat uit een depot, kantoren, een conciërgewoning en drie studio’s voor arbeiders. We kozen voor Roeselare als nieuwe thuishaven omdat de stad centraal in de provincie ligt en ook een goeie verbinding richting Oost-Vlaanderen heeft.” Verstraete Enterprises werkt vooral voor nutsbedrijven en is gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van bovengrondse leidingen en verbindingen voor openbare verlichting, telecom, water,... “Daar zijn vaak wachtdiensten aan verbonden en bij problemen moeten onze mensen binnen anderhalf uur ter plaatse kunnen zijn. Vandaar het belang van onze geografische spreiding.”

Verlichting om klanten te lokken

Roeselare is maar een van de steden waar Verstraete Enterprises kerstverlichting heeft opgehangen. Het is onder andere ook actief in Kortrijk, De Haan, Knokke, Antwerpen, Brugge, Poperinge en Dentergem. “Onze eerste opdracht ooit was in Brugge”, blikt Geert terug. “Toenmalig burgemeester Van Acker wou kerstverlichting in de straten van zijn stad. We hingen er toen 45.000 gloeilampen in de straten. Vandaag gaat het er een pak duurzamer aan toe en werken we uitsluitend nog met LED.” 

We merken dat steden en gemeenten steeds voor meer kerstverlichting kiezen. Het is een instrument geworden om mensen naar hun stad te lokken en er zijn zeker trends. Eerst koos men voor koud wit, dan voor warm wit en nu zien we heel vaak de combinatie van beide

Sofie Verstraete

“In Roeselare kan je onder andere genieten van 63 overspanningen in het centrum, bollenbomen in de deelgemeenten en op de Grote Markt, dierenfiguren op de Grote Markt, lichtfonteinen op De Munt en aan de Sint-Michielskerk en we zorgden ook voor de verlichting in de 350 kleine kerstbomen en de bomen in de deelgemeenten”, pikt Sofie in. “De laatste week van oktober trokken we het kerstverlichtingsseizoen op gang en dat loopt tot eind januari. In de periode dat de verlichting er hangt, rijden wij wekelijks preventief rond om alles te controleren. Tijdens de feestdagen zelfs twee keer. We merken dat steden en gemeenten steeds voor meer kerstverlichting kiezen. Het is een instrument geworden om mensen naar hun stad te lokken en er zijn zeker trends. Eerst koos men voor koud wit, dan voor warm wit en nu zien we heel vaak de combinatie van beide. Ook krijgen we steeds vaker de vraag om sfeerverlichting te voorzien die multifunctioneel gebruikt kan worden en de verlichting moet ook steeds vaker religieneutraal zijn.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.