Jaar cel voor jongeman die vriendin en zoontje slaat

De rechtbank in Kortrijk.
Alexander Haezebrouck De rechtbank in Kortrijk.
Een 25-jarige jongeman is veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar en een geldboete van 3.200 euro omdat hij zijn vriendin en haar zoontje van anderhalf jaar sloeg. Enkel de voorhechtenis is effectief.

Op 10 september vorig jaar belde de bovenbuur van het koppel de politie omdat hij hoorde dat zijn buurmeisje een erg zware ruzie had met haar vriend in haar appartement. Toen de agenten arriveerde, stelden ze vast dat de jonge vrouw een wonde had aan haar kaak. A. T. was via het raam naar het terras van de buren gevlucht. Toen de agenten vertrokken kreeg de vrouw er opnieuw van langs. Niet veel later alarmeerde de uitbaatster van de crèche de politie nadat ze voor de zoveelste keer verwondingen opmerkte bij het éénjarig zoontje van de vrouw. De uitbaatster zag ook hoe het koppel buiten aan de crèche felle ruzie had en hoe beklaagde A. T. zijn vriendin duwde. A. T. werd in oktober opgepakt en zit sindsdien in de gevangenis. “Bij zijn arrestatie dreigde hij er ook mee de agenten te vermoorden”, zei het openbaar ministerie. “Een vrouwelijke cipier noemde hij een hoer en hij verbood haar om tegen hem te spreken omdat ze een vrouw is. Dit is een erg agressieve man met een onvoorspelbaar karakter.” De beklaagde zelf zei dat hij het kindje nooit heeft aangeraakt. “Waarom zou ik een kindje van amper anderhalf jaar iets aandoen? Mijn vriendin heb ik geslagen ja, maar ze gaf toestemming om dat te doen in bed”, zei A. T. De 25-jarige jongeman heeft al een bijzonder lijvig strafregister, ook als minderjarige. De rechter sprak meteen het vonnis uit van één jaar cel, waarvan enkel de voorhechtenis effectief. Dat wil zeggen dat de beklaagde meteen de gevangenis kon verlaten na acht maanden. De rechter vond dat er genoeg bewijsmateriaal was om de jongeman schuldig te bevinden. “Dankuwel, ik ga meteen werk zoeken en me goed gedragen”, reageerde de jongeman. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.