Inwoners bedanken politie, brandweer en technische dienst met award

RIHO-korpschef Curd Neyrinck, voorzitter van de brandweerzone Midwest Donald Withouck en Bert Vanhuyse van de technische dienst mochten de award in ontvangst nemen.
Foto Joke Couvreur RIHO-korpschef Curd Neyrinck, voorzitter van de brandweerzone Midwest Donald Withouck en Bert Vanhuyse van de technische dienst mochten de award in ontvangst nemen.
De Roeselaarnaars zijn de brandweer, politie en technische dienst dankbaar voor hun harde werk na de zware wateroverlast van eind mei vorig jaar. Ze werden zaterdagavond door ruim 800 aanwezigen van de 20ste editie van de Roeselare Awards in het Fabriekspand uitgeroepen tot 'Persoonlijkheid van het Jaar 2016'.

De winnaars haalden het van 'Chef van het Jaar' Tim Boury en The Voice-finalist Gilles Muylle. De award werd overhandigd aan RIHO-korpschef Curd Neyrinck, voorzitter van de brandweerzone Midwest Donald Withouck en Bert Vanhuyse van de technische dienst. "Dit is een verdienste van iedereen samen", reageren ze. "We waren met heel wat mensen betrokken."


Withouck nam van de gelegenheid gebruik om een oproep te lanceren. "As iedereen zich inzet als vrijwilliger, dan is de toekomst verzekerd", klonk het.


Naast de persoonlijkheid van het jaar werden nog zeven andere awards, voor het eerst van de hand van Isidoor Goddeeris in plaats van die van Marc Claerhout, uitgereikt. Borstvoedingswinkel Mamado won in de categorie 'Winkelbeleving', AD Delhaize werd geroemd omwille van 'Marketing', de nieuwe locatie van Restaurant Boury werd 'Meest geslaagde renovatie' en Het Oogpunt kreeg de award 'Nieuwbouw'. Starter van het Jaar is Merchandise Essentials en Nanopixel is uitgeroepen tot 'Bedrijf van het Jaar'. 'Handelaar van het Jaar' is ten slotte kaasboerderij 't Groendal. (CDR)