Internationale Vrouwendag: Winkels leggen dames in de watten met stijladvies, kortingen en cava

Heel wat partners slaan de handen ineen om de vrouwen centraal te zetten op 8 en 9 maart.
Joke Couvreur Heel wat partners slaan de handen ineen om de vrouwen centraal te zetten op 8 en 9 maart.
Vrouwen aan de macht op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart. Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag pakken het stadsbestuur en Shopping en Centrum Roeselare samen met een pak partners uit met een uitgebreid programma. Op vrijdag ligt de focus op sterke vrouwen die ijveren voor een betere wereld, op zaterdag worden de vrouwen (en ook een beetje de mannen) in de watten gelegd met stijladvies, kortingen en cava.

Beleving, nieuwe ontmoetingen en wereldse ontdekkingen. Dat is kort samengevat wat Internationale Vrouwendag dit jaar op vrijdag 8 maart in petto heeft. “We verpakken die dag de Lokaalmarkt in de Sint-Amandskerk in een vrouwvriendelijk jasje”, vertelt Delphine Lerouge, Noord-zuidconsulent bij de stad. “Fien Cools tekende 24 portretten van sterke vrouwen. Daarbij Roeselaarse vrouwen als Heleen Debruyne en Cecile Rapol, maar ook enkele OKAN-leerlingen en internationale grote dames als Greta Thunberg en Nobelprijswinnares Ellen Johnson Sirleaf. Die portretten worden tentoongesteld op de Lokaalmarkt en we verbinden er ook een wedstrijd en zoektocht aan waarmee je een kwartetspel van de 24 portretten kunt winnen. Hiermee hopen we dat onze sterke vrouwen nog lang over de tongen zullen gaan. Daarnaast zijn er drie kookdemonstraties waarbij Somalische, Marokkaanse en Roemeense hapjes worden gemaakt. Onder andere actrice Machteld Ramoudt kruipt achter de kookpotten. Verder zijn er vertelmomenten met internationale verhalen voor de kinderen en is er muziek dankzij de Jazzavan en Crea Thera. Afsluiten doen we om 19.30 uur in ARhus. Opiniemaakster en schrijfster Dalila Hermans en documentairemaakster Elien Spillebeen gaan er in gesprek.” Deelnemen is gratis. Inschrijven kan op www.arhus.be.

Femme Totale

Op zaterdag tonen de centrumstraten zich van hun meest vrouwvriendelijke kant met de vierde editie van het event Femme Totale. “Dit jaar zetten we er ook Homme Total bij tussen haakjes”, lacht Dorien Naert. “In alle winkels in het centrum wordt die dag de lentecollectie voorgesteld, maar er is meer. La Patka, experts op vlak van kledingadvies, stijladvies, kleuranalyse, make-overs,… geeft in ARhus drie workshops voor meer dan 170 mensen. De komende dagen en weken kun je hiervoor vip-kaarten winnen bij de winkels in het centrum. Maar ook heel wat winkels pakken zelf uit met extra’s. Zo organiseert Di Make-up demo’s, is er bij Aubergine een modeshow, worden de klanten van de winkels in de Jan Mahieustraat verwend met cava, worden de klanten bij Mamado gemaquilleerd,… Nog elke dag komen er initiatieven bij die we bundelen op onze site en Facebookpagina.”

Meer info op www.west-vlaanderen.be/internationalevrouwendagwww.shoppingroeselare.be en de Facebookpagina’s Internationale Vrouwendag Roeselare en Shopping & Centrum Roeselare.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.