IN BEELD. Tourwinnaar Bernal vult tijdelijke expo KOERS eventjes aan met 52e gele trui

Egan Bernal poseert bij de muur van gele truien.
Joke Couvreur Egan Bernal poseert bij de muur van gele truien.

Uniek moment in KOERS. Museum van de Wielersport. Dankzij de vzw Roeselare Koerst, organisator van het Dovy Natourcriterium, bracht Tourwinnaar Egan Bernal dinsdagmiddag een bezoekje aan het museum aan het Polenplein. Dit natuurlijk in zijn gele trui, wat ervoor zorgde dat er een heel unieke foto gemaakt kon worden. “Nog tot en met zondag 11 augustus loopt hier de expo Merckx 51”, vertelt Dries Dezaeytijd van KOERS. “Die toont, als eerbetoon aan de Kannibaal, hier in het museum maar ook online in 306°-modus, niet minder dan 51 gele truien. De meest recente is de gele trui die Geraint Thomas vorig jaar wist te veroveren. Het is dan ook heel bijzonder dat we de expo, al is het maar heel eventjes, kunnen uitbreiden met een 52e gele trui die nog maar net veroverd werd.” 

Simon De Keyser kreeg een handtekening van Egan Bernal op zijn truitje.
Joke Couvreur Simon De Keyser kreeg een handtekening van Egan Bernal op zijn truitje.

Tal van supporters hadden lucht gekregen van Bernal ’s bezoekje aan KOERS en stonden hem toen ook op te wachten toen hij per fiets arriveerde. Simon De Keyser (11) wist zelfs een handtekening op zijn wielershirt te versieren. “Wow, dit is echt wel speciaal” , aldus Simon die duidelijk onder de indruk was van de geletruidrager. “Toen ik hoorde dat Bernal naar Roeselare kwam, moest ik er bij zijn. Dit gesigneerd truitje zal ik goed bewaren. Hopelijk wint Bernal straks ook. Eigenlijk supporter ik normaal voor Wout van Aert, maar die is uit door een valpartij. Maar Bernal verdient de winst zeker ook.”

Enkele Colombianen wachtten samen met schepen José Debels en Bart Wenes (beiden CD&V) Tourwinnaar Egan Bernal op aan KOERS.
Joke Couvreur Enkele Colombianen wachtten samen met schepen José Debels en Bart Wenes (beiden CD&V) Tourwinnaar Egan Bernal op aan KOERS.
Op wacht aan KOERS. Zelfs de hond draagt de Colombiaanse kleuren.
Joke Couvreur Op wacht aan KOERS. Zelfs de hond draagt de Colombiaanse kleuren.
Bernal rijdt KOERS binnen.
Joke Couvreur Bernal rijdt KOERS binnen.
Bernal ging maar al te graag met zijn fans, het team van KOERS en enkele mensen van de vzw Roeselare Koers op de foto.
Joke Couvreur Bernal ging maar al te graag met zijn fans, het team van KOERS en enkele mensen van de vzw Roeselare Koers op de foto.
Bernal signeerde dat het een lieve lust was.
Joke Couvreur Bernal signeerde dat het een lieve lust was.
Ook de allerkleinsten werden niet vergeten.
Joke Couvreur Ook de allerkleinsten werden niet vergeten.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.