IN BEELD. Terug in de tijd dankzij BK Retrokoers

Retrofietsen, wollen wielertruitjes, versnellingen op de buis,... Het BK Retrokoers flitste Roeselare even terug in de tijd.
Joke Couvreur Retrofietsen, wollen wielertruitjes, versnellingen op de buis,... Het BK Retrokoers flitste Roeselare even terug in de tijd.

Voor het startschot van het Dovy Natourcriterium was er ook nog een wedstrijd voor nieuwelingen en het BK retrokoers. Die laatste wedstrijd zorgde voor de nodige nostalgie op het parcours. Voorop reden enkele fietsen uit vervlogen tijden . “Ook de rijkswacht is present met een R4”, lacht Piet Samyn van de organisatie. “Ze duiken straks het publiek in met hun alcoholtests.” Volop beleving dus, maar tegelijkertijd ook een echt Belgisch kampioenschap. 35 renners in wollen shirts, met een worstenhelm en op een stalen ros namen deel. Opvallende deelnemer was Groen-raadslid Steven Dewitte. “Ik heb m’n hart verloren aan retrokoersen sinds ik vorig jaar met twee kompanen de Mont Ventoux bedwong op een retrofiets. De sfeer is echt uniek. Het is telkens een echte gentleman’s ride waarbij iedereen mekaar de overwinning gunt. Maar ik maak me geen illusies. De eerste prijs is niet haalbaar want ik sleur te veel kilo’s mee en bovendien zat ik anderhalve maand niet op de fiets. Ik neem echt deel voor de sfeer, dit is voor mij een hoogdag.”

Gemeenteraadslid Steven Dewitte reed vooral mee voor de unieke sfeer.
Joke Couvreur Gemeenteraadslid Steven Dewitte reed vooral mee voor de unieke sfeer.

De uiteindelijke winnaar van het BK  was Peter Hooreweghe.Bij de nieuwelingen kwam Thieben Wandels als eerste over de meet. 

Antieke fietsen zetten de toon.
Joke Couvreur Antieke fietsen zetten de toon.
Strak in het pak en met een fiets uit vervlogen tijden.
Joke Couvreur Strak in het pak en met een fiets uit vervlogen tijden.
Met de bevoorrading achterop.
Joke Couvreur Met de bevoorrading achterop.
Koersen zonder remmen.
Joke Couvreur Koersen zonder remmen.
Wie durft het aan om met dergelijke fietsen te koersen?
Joke Couvreur Wie durft het aan om met dergelijke fietsen te koersen?
De sfeer zit meer dan goed tussen de renners.
Joke Couvreur De sfeer zit meer dan goed tussen de renners.
Klaar voor het startschot.
Joke Couvreur Klaar voor het startschot.
Daar gaan ze!
Joke Couvreur Daar gaan ze!Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.