Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) naar Vlaams parlement: “Dat we de grootste zijn in Roeselare overtreft alles”

Immanuel De Reuse zetelt straks in het Vlaams parlement.
Joke Couvreur Immanuel De Reuse zetelt straks in het Vlaams parlement.
Ook in Roeselare is het Vlaams Belang de grootste partij geworden. “Ik had een goede score verwacht, maar dat we de grootste partij worden in Roeselare overtreft alles”, reageert Immanuel De Reuse, die eerste opvolger was op de lijst voor het Vlaams parlement. 

“We hadden een goeie campagne, hebben een goeie fractie die haar best doet in de stad en zijn overal aanwezig. Hier ga ik zeker een dagje van genieten.” Als De Reuse de verkiezingsuitslagen in een ruimer kader bekijkt is het voor hem duidelijk. “De kiezer heeft duidelijk getoond dat het cordon sanitaire niet meer van deze tijd is.”

In voetsporen van vader

De Reuse, die al langer actief is in de Roeselaarse gemeenteraad en de provincieraad, zetelt straks voor het eerst in het Vlaams parlement omdat Lut Deforche-Degroote, die op de tweede plaats stond, haar zitje afstaat. Zo stapt Immanuel in de voetsporen van zijn vader Herman De Reuse, die van 1995 tot 2009 in het Vlaams parlement zetelde, maar vorig jaar overleed. “Ik heb zelf aan de weg getimmerd, maar ‘vake’ zou ongetwijfeld fier zijn. Ik vind het jammer dat hij er niet meer bij is”, vertelt Immanuel. “Zetelen in het Vlaams parlement betekent dat ik mijn job zal moeten opgeven, maar het betekent ook dat ik van mijn hobby mijn werk kan maken. Ik ben al heel mijn leven met politiek bezig en het is mooi dat ik er nu het maximum kan uithalen.”
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marie Paule

    proficiat

  • Joeri Vanbesien

    Proficiat

  • Patrick Vanquatem

    Proficiat, een voorbeeld voor roeselare