Iedereen kan helpen bij aanplant extra stukje Krommebeekbos

Dit plannetje toont waar er geplant wordt, maar ook waar verzameld wordt en waar je je fiets of auto kwijt kan.
Stad Roeselare Dit plannetje toont waar er geplant wordt, maar ook waar verzameld wordt en waar je je fiets of auto kwijt kan.

Tijdens de gemeenteraad liet schepenvoor Natuur en Bos Michèle Hostekint (Sp.a en De Vernieuwers) zich al ontvallen dat er op zondag 1 december een nieuwe zone van het Krommebeekbos aangeplant zou worden. Nu zijn ook de details van die planactie bekend. Op zondag 1 december wordt er 2,5 hectare nieuw bos aangeplant. Eerder werd in 2015 al 3,76 hectare en in 2017 3,5 hectare aangeplant. Het Krommebeekbos moet op termijn een natuurparadijs worden van 35 hectare met fietsdoorsteken en wandelpaden. 

De boomplantactie op 1 december wordt georganiseerd tussen 14 en 16.30 uur,  in samenwerking met Natuur en Bos. De plaats van samenkomst is de Pater Pirestraat en de stad raadt aan te voet of met de fiets te komen. Wie toch met de wagen komt, kan die parkeren op de Izegemsesaardeweg, aan Dosko Beveren. Inschrijven voor de actie kan via een mailtje naar pod@roeselare.be met vermelding van het aantal volwassenen en het aantal kinderen dat de handen uit de mouwen wil steken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.