Gunsttarief, nieuwe films en klassiekers en een reeks veiligheidsmaatregelen: Cityscoop is klaar voor heropening

De Cityscoop op de hoek van de Gas- en de Leenstraat.
CDR De Cityscoop op de hoek van de Gas- en de Leenstraat.
De Roeselaarse Cityscoop heropent woensdag met een derde van de capaciteit en een reeks veiligheidsmaatregelen, zoals het verplicht online kopen van tickets. Op het programma staan enkele nieuwe films, maar ook enkele klassiekers, zoals Titanic. Als extra lokkertje kan iedereen in juli naar de bioscoop aan het gunsttarief van 8,50 euro.

Op 1 juli gaan de bioscopen weer open. Die beslissing van de Nationale Veiligheidsraad is ook goed nieuws voor de Roeselaarse Cityscoop, die ondertussen al drie maanden dicht is. “De sluiting was noodzakelijk”, beseft Miguel Devriendt van Cityscoop. “De gezondheid van onze klanten en personeel heeft prioriteit. Maar dat het niet makkelijk was om drie maanden te sluiten, spreekt voor zich. Het personeel werd op technische werkloosheid geplaatst en zelf heb ik onze installaties, die het wel aankunnen om langere tijd stil te liggen, regelmatig getest. Ook voerden we het onderhoud uit zodat we volgende week in perfecte condities kunnen openen.”

Wie de bioscoop wil bezoeken, moet online kaartjes kopen.
CDR Wie de bioscoop wil bezoeken, moet online kaartjes kopen.

Maatregelen

Dat naar de film gaan een andere ervaring wordt, is nu al zeker. “Alle zeven zalen gaan open, maar met de regels die voorgeschreven worden, waardoor onze capaciteit terugvalt op een derde. Maar dat is beter dan niets en de veiligheid blijft prioritair”, gaat Miguel verder. “We spreiden ook alle vertoningen met het oog op die veiligheid. Bezoekers moeten hun ticket online kopen en de ticketcontrole gebeurt aan de bar. We plaatsen ook ontsmettingsstations. In tegenstelling tot veel andere bioscopen mogen wij onze bar wel openen aangezien we voorverpakte snoep en drank aanbieden. Klanten worden er bediend van achter plexi.”

Cityscoop

Klassiekers als Titanic

De coronacrisis laat zich niet alleen bij ons voelen, maar ook in Hollywood, waar de filmbusiness op apegapen ligt. Opnames liggen stil, premières en releases werden uitgesteld. Dat is onder andere het geval voor de nieuwe James Bond No Time to Die, Fast & Furious 9, Mulan,... “Toch kunnen we enkele nieuwe films aanbieden. Denk maar aan Big Trip, Spike en I Still Believe. Daarnaast zetten we ook enkele klassiekers op het programma, zoals Titanic, Belle en het Beest, Aladdin en Bohemian Rhapsody. Dit wel telkens maar gedurende één week.”

Onder andere Titanic met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet is 13 jaar na de release nog eens in de Cityscoop te zien.
paramount Onder andere Titanic met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet is 13 jaar na de release nog eens in de Cityscoop te zien.

Sinds het groene licht van de Veiligheidsraad ziet Miguel dat de ticketverkoop ondanks de tropische temperaturen al voorzichtig begint te lopen. “We denken dat het publiek staat te trappelen om terug naar de bioscoop te komen. Zelfs bij warm weer, want dan is het dankzij de airco aangenaam toeven in onze zalen. Terwijl sommigen misschien denken dat wij onze prijzen zullen optrekken door de verplichte sluiting, is het trouwens net omgekeerd. In juli kan iedereen naar de bioscoop tegen het gunsttarief van 8,50 euro.”

Meer info op www.cityscoop.be.

De spelregels hangen nu al aan het raam van de Cityscoop.
CDR De spelregels hangen nu al aan het raam van de Cityscoop.