Groep Vereenooghe breidt uit

Tielt


Groep Vereenooghe met vestigingen in Roeselare, Tielt, Torhout, Ieper en Veurne, neemt Auto Terminus met filialen in Brugge, Oostende en Jabbeke over. Zo wordt Groep Vereenooghe de grootste onafhankelijke dealer in het Belgische Mercedes-Benz netwerk.


"Met deze overname trekken we resoluut de kaart van de vooruitgang", vertellen de neven Michel en Alain Vereenooghe. "De automobielsector staat voor tal van uitdagingen en hetzelfde gaat op voor ons als partners van het merk met de ster. Onder meer de zogenaamde elektrificering van het wagenpark is niet langer een utopie en vraagt om een specifieke aanpak. Daarnaast willen wij onze huidige en toekomstige klanten vandaag en ook morgen een professionele en persoonlijke service zonder voorgaande blijven aanbieden. Tot slot passen ook onze ambities als werkgever in dit investerings- en schaalvergrotingsplan."


De roots van het familiebedrijf Vereenooghe gaan terug tot 1930 toen in Roeselare de eerste automobielactiviteiten werden opgestart. In 1969 kregen ze de officiële erkenning als Mercedes-Benz concessiehouder. In 2016 bedroeg de geconsolideerde omzet van Auto Terminus en Groep Vereenooghe net geen 200.000.000 euro. Voor het lopende jaar wordt een verkoop van ruim 2500 nieuwe Mercedes-Benz personenwagens, 750 bestelwagens, 300 vrachtwagens, 65 smarts en 800 tweedehandswagens verwacht. (CDR)