Grenadiers en Karabiniers West-Vlaanderen voegen zich in 2020 bij Verbroedering van Vaderlandslievende Verenigingen Roeselare

Het monument dat herinnert aan de Slag van het Sterrebos
Google Street View Het monument dat herinnert aan de Slag van het Sterrebos

De Verbroedering van Vaderlandslievende Verenigingen Roeselare (VVVR) telt al elf aangesloten verenigingen: het Nationaal Verbond Miliciens en Beroepsmilitairen België, Burgerlijke oorlogsslachtoffers, Militaire Vriendenkring, memorandum Poolse Vereniging Roesealre, Vriendenkring 24ste Linie, Nationale vereniging van de Invaliden van het leger en de rijkswacht, Vriendenkring Nationaal verbond der Weggevoerden en Werkweigeraars, British Torch of Remembrance Belgian Branch, Nationaal Verbond Veteranen Koning Leopold III, Meters en Peters erebegraafplaats en Delegation Souvenir Française. 

In 2020 komt daar een 12e vereniging bij. “De Grenadiers en Karabiniers West-Vlaanderen deden hun aanvraag”, zegt voorzitter Geert Messiaen. “Wij deden op onze buurt een aanvraag bij de stad om onze subsidies te herzien.” 2020 is een bijzonder jaar voor de Grenadiers en Karabiniers West-Vlaanderen. Dan is de Slag van het Sterrebos exact 80 jaar geleden. Dat was de allerlaatste slag van het Belgisch leger op eigen grondgebied. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.