Gezin bedankt 'helden' op Sint-Barbara

Maxim, Kimberly en Estelle bedankten de ploeg die hen te hulp schoot bij een brand in hun woning in Rumbeke.
Foto Lieven Samyn Maxim, Kimberly en Estelle bedankten de ploeg die hen te hulp schoot bij een brand in hun woning in Rumbeke.
Het gezin van Maxim Lefever en Kimberly Matten uit Rumbeke greep de jaarlijkse Barbaraviering van het Roeselaarse brandweerkorps aan om hun 'helden' nog eens in de bloemetjes te zetten.

Dankzij de snelle hulp van de brandweermannen op 23 mei konden Maxim, Kimberly en hun dochtertje Estelle aan een brand in hun woning in de Blinde Rodenbachstraat ontsnappen. Het gezin werd gewekt door het gehuil van hun baby die wellicht wakker schoot door lawaai van glas of iets dat omviel.


"Toen we de deur van de slaapkamer open trokken, hing er al heel wat rook in de gang", vertelt Maxim. "We hadden zelf nog niets geroken. We namen onze dochter mee, renden naar buiten en alarmeerden de hulpdiensten. Die hadden de brand in de berging snel onder controle."


Het jonge gezin was pas enkele dagen naar hun nieuwe woning verhuisd.


"Rookmelders en een alarm waren besteld maar waren nog niet geïnstalleerd", aldus nog Maxim. "Na de brand kreeg dat voorrang. Uiteindelijk duurde het toch zes weken vooraleer we opnieuw in onze eigen woning konden slapen." (LSI)