Gevat dankzij camerabeelden: inbreker Bistro Botanique is ex-werknemer

Hans Verbeke
Amper veertien dagen na de inbraak in Bistro Botanique op het Polenplein in Roeselare is de zaak al opgehelderd. De dader is een man uit Hooglede, een ex-werknemer van de zaak dan nog.

De man kwam op 11 januari met de fiets uit Hooglede naar het Polenplein om de inbraak te plegen. Hij klom over een poort en sloeg het glas kapot van de achterdeur. De buit bestond uit sterke drank en sigaretten. Op beelden van bewakingscamera’s op de Botermarkt, de kant waarlangs de inbreker Bistro Botanique benaderde, was de man te zien. De speurders keken verwonderd op toen ze zagen dat de dader zich verplaatste met de fiets. Eens hij geïdentificeerd was, werd bij een huiszoeking de tweewieler aangetroffen. De buit trof de politie niet meer aan. De inbreker zal zich op termijn voor de rechtbank moeten verantwoorden. 

Johan Plancke is tevreden over de snelle opheldering. “De bewakingscamera’s hebben hun nut bewezen”, zegt hij. “Ik was al voorstander en blijf dat nu zeker. Wie niets mispeutert, hoeft niets te vrezen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.