Geflitst tegen 175 kilometer per uur op E403 vier dagen na behalen motorrijbewijs

politierechtbank in Kortrijk
Hans Verbeke politierechtbank in Kortrijk
Gillian D. was in de wolken toen hij eindelijk zijn motorrijbewijs behaalde en dus besloot hij vier dagen later zijn tweewieler eens deftig uit te testen op de E403. Hij werd geflitst tegen 175 kilometer per uur.

Zondagmorgen en zo goed als geen verkeer op de E403. Ideaal om het gashendel van mijn tweewieler eens open te zetten, dacht Gillian D. De jongeman had vier dagen eerder zijn rijbewijs behaald en popelde om de baan op te gaan. “Ik wou mijn motorfiets even uittesten, maar had die anonieme flitswagen in Roeselare niet gezien”, zei de man tegen de politierechter.” D. werd na een korte achtervolging aan de kant gezet en moest zijn rijbewijs afgeven voor vijftien dagen.

Niet eerste en laatste veroordeling

De politierechter veroordeelde hem tot een rijverbod van drie maanden, waarvan het overgrote deel met uitstel. Daardoor hoeft D. nog maar één dag rijverbod uitzitten. Hij moet ook een boete van vierhonderd euro betalen. Omdat hij bovendien al eens veroordeeld werd voor rijden onder invloed, in 2017, moet de man ook opnieuw slagen voor zowel het theoretisch als het praktisch rijexamen en medische en psychologische proeven ondergaan. Toen de rechter hem de goeie raad gaf zich voortaan aan de regels te houden, liet de jongeman zich ontglippen dat hij in juni weer verwacht wordt op de politierechtbank. “Een pintje te veel gedronken en toch achter het stuur gekropen”, zei hij laconiek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.