Exclusief voor abonnees

Geert (50) loopt marathon in élk land van de Europese Unie: “Nog zeven te gaan, en die koppel ik aan het goede doel”

Geert Malysse legt zijn Euro City Run voor het goede doel af, onder andere De Rode Lopers.
Joke Couvreur Geert Malysse legt zijn Euro City Run voor het goede doel af, onder andere De Rode Lopers.
Geert Malysse (50) heeft de voorbije vijftien jaar liefst 26 marathons gelopen, maar nog is zijn honger niet gestild. Hij wil in élk land van de Europese Unie - dat zijn er 28 - een marathon tot een goed einde brengen. De meeste landen kon hij al de voorbije drie jaar doen, nu blijven er nog zeven over. “Mijn Euro City Run werk ik voor het goede doel af, te beginnen met de marathon in Boekarest volgende week.”

Geert, drukker van beroep, speelde vroeger voetbal in competitieverband, tot trainen er door zijn studies niet meer van kwam. Later ontstond onder vrienden op een terrasje in Parijs het wilde idee om eens een marathon te lopen. “In een tijdschrift las ik toen een artikel over de Managers Marathon Club, over een groep ondernemers die samen marathons loopt. Ik nam contact op met de coördinator van de club, maar ik woog toen ongeveer honderd kilogram en hij weigerde me te begeleiden tenzij ik 18 kilo zou afvallen. Ik heb toen negen maanden als een konijn geleefd en haalde mijn doel, waardoor ik in november 2004 mijn eerste marathon in New York kon lopen.”

Marathon Majors

Niet veel later volgde die van Berlijn. “Daarna stelde ik me tot doel de Marathon Majors te voltooien. Dat betekende dat ik naast New York en Berlijn ook in Boston, Chicago, Londen en Tokyo ben gaan lopen. Ik had de smaak te pakken en stelde mij tot doel om in alle 28 deelstaten van de Europese Unie een marathon te lopen.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.