Geeraard Vercruysse viert 100ste verjaardag
op warmste dag ooit

De jarige Geeraard Vercruysse samen met zijn vrouw Maria Vanmarcke.
Joke Couvreur De jarige Geeraard Vercruysse samen met zijn vrouw Maria Vanmarcke.
Het is weinigen gegeven om 100 jaar te worden, maar die kaap bovendien rondden op de dag met de warmste temperatuur ooit gemeten in België is wel heel uniek. Het overkwam Rumbekenaar Geeraard Vercruysse. Hij werd woensdag in woonzorgcentrum De Zilverberg in de bloemetjes gezet door zijn familie en vrienden. 

Ook schepenen Marc Vanwalleghem en Bart Wenes (CD&V) gingen langs om de felicitaties namens de Stad en het Zorgbedrijf over te maken. “Geeraard is precies 100 jaar geleden geboren, op 24 juli 1919, op de ouderlijke boerderij langs de Babilliestraat. Hij was één van negen kinderen”, schetste schepen Wenes zijn levensloop. “Geerard was in heel wat verenigingen actief en had heel wat hobby’s zoals toneelspelen, duiven melken, koersen en kaarten. Tijdens WOII diende hij als soldaat en na de oorlog ging hij opnieuw aan de slag op de boerderij. In 1951 trouwde hij met Maria Van Marcke, zijn buurmeisje. Ze hebben een kroostrijk gezin met 8 kinderen, 15 kleinkinderen en een tweede achterkleinkind op komst. Op latere leeftijd ging Geeraard nog op reis naar onder meer Spanje, Rhodos en Kreta. Op zijn 95ste was hij nog kampioen bollen en tot z’n 97ste reed Geeraard nog met de auto. Maria verzorgde hem zolang mogelijk thuis, maar vandaag wordt hij hier in De Zilverberg met zorg omringd.” Dat Geeraard er graag gezien is, is overduidelijk. Voor z’n 100ste verjaardag verrasten ze hem met een gloednieuwe pet. Geeraard mag zich voortaan één van de 14 Roeselaarse eeuwelingen noemen. Hij is de tweede man die dit jaar z’n 100ste verjaardag mag vieren in de Rodenbachstad.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.