Froome op Natourcriterium

'ROESELARE KOERST' ORGANISEERT OOK WEDSTRIJD VOOR JONGEREN

Nairo Quintana en Chris Froome broederlijk naast elkaar aan de start in de Tour afgelopen donderdag. Krijgen we dit beeld volgende week dinsdag ook te zien in Roeselare? Froome heeft al bevestigd, Quintana nog niet.
Foto Belga Nairo Quintana en Chris Froome broederlijk naast elkaar aan de start in de Tour afgelopen donderdag. Krijgen we dit beeld volgende week dinsdag ook te zien in Roeselare? Froome heeft al bevestigd, Quintana nog niet.
Met klasbakken als Chris Froome en Alexis Vuillermoz, Belgisch kampioen Preben Van Hecke en Serge Pauwels uit De Haan, die hoge ogen blijft gooien in de Tour, pakt het zesde Dovy Natourcriterium op 28 juli uit met een topaffiche. "We hopen op 25.000 bezoekers", zegt Björn Leenknegt van vzw Roeselare Koerst.

Het feit dat de eerste namen voor het zesde Docy Natourcriterum pas heel laat bekend raakten, deed de geruchtenmolen de voorbije dagen op volle toeren draaien. Het Natourcriterium zou in slechte papieren zitten door de keiharde concurrentie vanuit Nederland, maar niets is minder waar. "Die concurrentie is er elk jaar", weerlegt Björn Leenknegt de geruchten. "Tijdens de rustdag in de Tour (afgelopen dinsdag, nvdr) hadden we een aantal positieve gesprekken, maar het was even wachten tot de contracten getekend waren."

Toppers

Volgende week dinsdag kan vzw Roeselare Koerst al zeker geletruidrager Chris Froome, Alexis Vuillermoz, ritwinnaar op Mür-de-Bretagne, en de beste Belg Serge Pauwels begroeten. Nairo Quintana is ook een sterke mogelijkheid, maar dat is nog niet zeker. Maar ook andere toppers uit het hedendaags wielrennen zullen aan de start komen. Onder andere Belgisch kampioen Preben Van Hecke, Stadenaar Jelle Wallays, Julien Vermote en voormalig Belgisch kampioen Jens Debusschere uit Dadizele zegden al toe. "We krijgen van de renners positieve commentaren", gaat Björn verder. "Ze komen graag naar onze stad omdat ze tijdens het criterium echt nog hun ding kunnen doen. Het is nog koers, iets waar wij echt naar streven omdat we de sportieve waarde van ons evenement hoog in het vaandel dragen."

Jeugdrenners

En sportief wordt het zeker volgende dinsdag, want er staan vier wielerwedstrijden geprogrammeerd. Dit nieuwe concept kwam er nadat het WieMu, die de voorbije jaren in de namiddag gezinsvriendelijke activiteiten programmeerde, was afgehaakt. "We zitten tot over onze oren in verhuis- en verbouwingswerken", reageert Tineke Debaene van het WieMu. "Daarom moeten we deze editie aan ons voorbij laten gaan."


Maar vzw Roeselare Koerst speelt hier mooi op in. "We leggen dit jaar meer dan ooit de focus op de jeugd", gaat Leenknegt verder. "Jeugdrenners zijn onze toekomstige kampioenen. Daarom bieden we hen de kans nu ook al eens het beste van zichzelf te geven op het parcours. Om 13.30 uur is er een wedstrijd voor nieuwelingen, gevolgd door een wedstrijd voor juniores om 15 uur. Vervolgens trekt om 16 uur, net zoals in de Tour de France, een publiciteitskaravaan door de stad en om 18 uur stellen we de profrenners voor op het De Coninckplein. Om 19 uur geven we het startschot voor het criterium."


De toegang tot het Natourcriterium is gratis. Meer info op www.natourroeselare.be.