Frituur De Flandrien zet alles in teken van 'koers'

Sharon en Jonas in hun nieuwe frituur.
Foto Joke Couvreur Sharon en Jonas in hun nieuwe frituur.
Jonas Vandamme (25) en Sharon Demonie (25) openen op Valentijnsdag Frituur De Flandrien in de Pennoenstraat 1 in Roeselare. "We kozen wielrennen als thema voor onze frituur en hopen zo bij te dragen aan het imago van Roeselare als wielerstad", zegt het koppel, dat onder andere een Flandrienburger op de kaart zet.

"Jonas is een echte wielerliefhebber en dankzij hem kwam ik ook in dat wereldje terecht", legt Sharon uit. "We gaan geregeld naar de koers en volgen Tom Boonen en Greg Van Avermaet op de voet." Jonas is afkomstig van Gullegem. "Voor mij is Gullegem Koerse dan ook de hoogdag van het jaar", lacht hij. Hij deelt met zijn vriendin niet alleen de liefde voor het wielrennen, maar ook voor Belgische frietjes. Al sinds augustus werken de twee keihard om hun droom te realiseren: een frituur. "We hadden meteen een goed gevoel bij de locatie in de Pennoenstraat, maar er was nog veel werk. We behielden bijna alleen de voor- en achterdeur. We wilden ook een thema voor onze frituur. Voor ons was al snel duidelijk dat dit 'de koers' zou worden", lachen de twee. "Dankzij het Wielermuseum konden we een wand vullen met een grote foto van renners op de Muur van Geraardsbergen. Onze ouders gingen op zoek naar een echte flandrienfiets. We willen de zaak nog verder decoreren met truitjes, bidons en foto's. Dat materiaal zullen we tijdens onze koersuitstapjes zelf bijeen sprokkelen. Ook de snacks zullen een wielertintje krijgen, zo presenteren we een Flandrienburger."

Mooste Valentijn

Jonas en Sharon zien hun avontuur helemaal zitten. "We zetten een grote stap, maar wagen ons niet aan een blind avontuur. Onze openingsdatum, 14 februari, is symbolisch. Nooit zullen we ons nog een mooiere Valentijn kunnen wensen. We openen samen onze droomzaak." Meer informatie via de Facebookpagina 'Frituur De Flandrien'. (CDR)