Filip Cardoen schildert reuzenstrippagina

Filip Cardoen schildert het verhaal van Kloentje.
Joke Couvreur Filip Cardoen schildert het verhaal van Kloentje.
De Moorsleedse creatieve duizendpoot Filip Cardoen (61) werkt aan een indrukwekkende blikvanger voor Kloen-Art. Hij maakt een strippagina met een oppervlakte van zo'n 60 vierkante meter over het personage 'Kloentje'. Het kunstparcours ten voordele van het goede doel op zondag 12 november.

"De strip wordt een gigantische 'merci' aan iedereen die Kloen al jaren steunt", vertelt Filip. Je ziet Kloentje dwars door Roeselare, langs onder meer het Kasteel van Rumbeke en de Grote Markt, fietsen. Op het einde is hij eventjes verstrooid en botst hij tegen een ladder aan waarop Cardoen himself staat te schilderen en vervolgens naar beneden dondert.


"Ja, ik heb mezelf geschilderd", lacht Filip. "Dat is apart, maar het was niet de eerste keer. Leuk detail is bijvoorbeeld ook dat ik op de etalages van de winkels die ik schilderde, ook van mijn eigen kerstetalages verwerkt heb." Ook Geert Deraeve, bezieler van Kloen deed hier een duit in het zakje.


"De strippagina toont een stukje van Filips levenswandel en zijn engagement voor Kloen", zegt hij. Naast de immense strippagina, maakt Cardoen ook een grote trekpop van hoofdrolspeler Kloentje voor Kloen-Art. Deze zal een drietal meter hoog zijn en zal eveneens te zien zijn op het Kerkplein. Meer over kunstenparcours Kloen-Art op www.kloen.be. (CDR)

De strippagina werd geschilderd op panelen die samen elf meter hoog en zes meter breed zijn. Tijdens Kloen Art is het werk te zien op het Kerkplein.
Joke Couvreur De strippagina werd geschilderd op panelen die samen elf meter hoog en zes meter breed zijn. Tijdens Kloen Art is het werk te zien op het Kerkplein.