Fietser (58) sterft na val in gracht langs landelijke weg

De elektrische fiets van de man.
LSI De elektrische fiets van de man.
Kerstmis is fataal afgelopen voor een 58-jarige fietser uit Rollegem-Kapelle (Ledegem). De man overleed woensdagavond na een val in een gracht langs de landelijke Rollegemsestraat in Oekene (Roeselare).

Het waren de inzittenden van een voertuig die Guido Ver Eecke en zijn fiets rond 22.30 uur langs de donkere, kronkelende landelijke weg in de gracht zagen liggen. De gracht was gevuld met enkele tientallen centimeters water. Ze verwittigden de hulpdiensten. Brandweer, ambulance en een mugteam snelden ter plaatse, haalden de man uit de gracht en probeerden hem nog te reanimeren. Tevergeefs. De 58-jarige man stierf ter plaatse. Wellicht was hij op weg naar zijn woning, amper één kilometer verderop.

Of hij eerst onwel werd of gewoon per abuis in het donker en de mist in de gracht sukkelde met zijn fiets, zal verder onderzoek nog moeten duidelijk maken. Op het eerste zicht waren er geen sporen van een voorafgaande aanrijding. Het Kortrijkse parket opende een onderzoek. Daaruit is gebleken dat de man na de val in de gracht in het water is verdronken.

In de gracht stond enkele tientallen centimeters water.
LSI In de gracht stond enkele tientallen centimeters water.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Norbert Laeremans

  Sterkte aan de familie

 • jos indigne

  Sterkte aan de familie

 • Lindsey Clauw

  Sterkte aan de nabestaanden

 • Alain Clement

  Sterkte aan vrienden, kennissen en familie. Een pluim voor de mensen hebben geprobeerd om hem te reanimeren!

 • Lipton Burdock

  Sterkte aan de familie.