Elke dag meer blokkende studenten in ARhus

Enkele jongeren studeren samen voor hun tweede zit.
Foto Joke Couvreur Enkele jongeren studeren samen voor hun tweede zit.
Zomervakantie of niet, voor de studenten met tweede zit is het studeren geblazen. Topper in de regio om samen te blokken blijft ARhus in Roeselare.

In vergelijking met juni zijn er heel wat minder locaties om in groep te blokken. Zo worden OC De Schouw in Lichtervelde of het vroegere gemeentehuis van Westrozebeke niet opengesteld voor studenten. In de bibliotheken kunnen ze wel terecht. Topper in de regio is ARhus in Roeselare. "Uit cijfers van Teleblok van CM bleek vorige examenperiode dat ARhus de favoriete blokplaats is voor studenten", weet communicatieverantwoordelijke Bieke Deceuninck. "We voorzien daarom ook ruimte voor tweedezitters. Eigenlijk kunnen scholieren en studenten het hele jaar door bij ons terecht. Vooral de 'benches' op onze stille verdieping zijn erg in trek. Ook de glazen ateliers en statafels doen het goed. Het aantal studenten neemt elke dag toe. In het ARhus-café komen ze geregeld een pauze nemen voor wat extra cafeïne of een ontspannend gezelschapsspelletje."

Openingsuren

De studenten kunnen dagelijks in ARhus terecht. Op weekdagen is dat van 10 tot 19 uur, op zaterdag van 10 tot 17 uur en op zondag van 10 tot 13 uur. De komende weken is ARhus alleen op 15 augustus gesloten naar aanleiding van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart. (VDI/SVR/CDR)