Een koor voor elke leeftijd in STAP

Alle STAP-leerlingen kunnen voortaan een koor vervoegen.
RV Alle STAP-leerlingen kunnen voortaan een koor vervoegen.
De Stedelijke Academie voor Podiumkunsten (STAP) wil volgend schooljaar nog meer inzetten op zingen in groep en koren en richt daarom twee nieuwe koren op. Het aantal koren komt zo op vijf, één voor elke leeftijd en doelgroep.

Voor de jongste nachtegaaltjes is er vanaf volgend schooljaar het koor Sing In. Dit koor is voor 6- en 7-jarigen en valt onder het nieuwe vak koorinitiatie in de eerste graad muziek. Leerlingen kunnen koorinitiatie kiezen als alternatief voor muziekinitiatie, maar kunnen ook beide vakken tegelijk volgen. Het logisch vervolg voor 8-, 9- en 10-jarigen in de tweede graad wordt het nieuwe koor Sing In+, dat verder bouwt op het eerste koor, maar ook meerstemmigheid aan bod laat komen. Sing In+ volg je in combinatie met MCV/GM en de instrument-/zangles. De groepen zullen onder leiding staan van Hans Helsen, die geen onbekende meer is in de koorwereld.

Het traject van Sing In en Sing In+ leidt naar twee vaste waarden van STAP: de koren Sing Up en Schwoeng!. Sing Up is het gemengd jongerenkoor onder leiding van Yentl Vanderiviere. Schwoeng!, onder leiding van Kristof Allaert, kiest voor een meer ambitieus profiel waarin leerlingen bewust kiezen om op een intense manier in een 40-koppig jeugdkoor te zingen. Ten slotte krijgt het volwassenenkoor van STAP een update. Dit koor staat sinds een jaar onder leiding van Hans Helsen en krijgt een nieuwe naam die zowel de muzikaliteit als de doelgroep in de verf zet: Majeur. Het koor is een muzikale en sociale ontmoetingsplaats waar leden kennis kunnen maken met een brede waaier aan koormuziek.

Meer info op www.staproeselare.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.