Eén jaar effectief voor man (51) na seksafspraakje met 14-jarige jongen

Een beeld van de rechtbank van Kortrijk.
Alexander Haezebrouck Een beeld van de rechtbank van Kortrijk.
Een 51-jarige man uit Roeselare is veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden waarvan één jaar effectief omdat hij in januari een seksafspraakje had met een 14-jarige jongen. Ze hadden orale seks in zijn auto op een parking. 

De 51-jarige man leerde de 14-jarige jongen kennen via Facebook. Ze begonnen te chatten met elkaar en spraken uiteindelijk af. Tijdens het afspraakje hadden ze orale seks in de auto van de man die de jongen 100 euro betaalde voor de seks. “De jongen deed zich voor als een 30-jarige man die werkte”, pleitte de advocaat van Rudi D. (51). “Nadat ze seks hadden gehad achteraan de auto, vroeg hij of hij wel degelijk 30 jaar was. Toen zei hij dat hij eigenlijk 17 jaar was. Nadien nam de moeder van de jongen nog contact op met de man om te zeggen dat haar zoon nog maar 14 jaar was en hij nog eens 700 euro moest betalen. Anders zouden ze naar de politie stappen.” 

De moeder legde nadien effectief een klacht neer nadat de man niet met geld over de brug kwam. De man en de jongen spraken af op de parking van een instelling in Roeselare waar de jongen op dat moment verbleef. In 2016 werd de man ook al veroordeeld voor zedenfeiten. De rechter ontzette Rudi D. ook uit zijn rechten voor de periode van tien jaar. Hij mag de volgende twintig jaar ook geen gezagsfunctie uitoefenen tegenover minderjarigen en mag niet verbonden zijn aan één of andere instelling verbonden aan minderjarigen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.