Duo vraagt vrijspraak voor kidnapping jongeman

Een duo ontkent dat het iets te maken heeft met de kidnapping van een jongeman in Kortrijk. Voor de strafrechter riskeren Mamikon B. (37) uit Roeselare en Rustam A. (29) uit Kortrijk celstraffen tot twee jaar.

Op 20 maart 2014 werd aan het Schouwburgplein in Kortrijk voor de ogen van een politie-inspecteur een jongeman in een Alfa Romeo gesleurd. Het slachtoffer stampte nog een zijruitje stuk vooraleer de auto wegstoof. Enkele uren later gooiden de daders het slachtoffer opnieuw uit de wagen in de buurt van de Oudenaardsesteenweg, met 10 euro voor een taxi. Een tablet, polshorloge en zo'n 450 euro was hij kwijt, en hij liep een gebroken neus op.


Op basis van de gedeeltelijke nummerplaat die de politie-inspecteur had genoteerd en de verklaringen van het slachtoffer kwamen de speurders bij Armeniër Mamikon B. en Oezbeek Rustam A. terecht. Zij ontkennen evenwel dat ze bij de kidnapping betrokken waren. "Het slachtoffer is geen onbekende bij het gerecht, liep al tal van drugsveroordelingen op, woont nu in Nederland en wil geen confrontatie. Dat is toch geen geloofwaardige bron?", zei advocaat Thomas Vandemeulebroucke. Beide beklaagden vroegen de vrijspraak. Vonnis op 27 november. (LSI)