Drie jaar cel voor steekpartij aan station Roeselare

De steekpartij vond plaats aan een parkje en parking aan het station.
LSI De steekpartij vond plaats aan een parkje en parking aan het station.
Een 32-jarige man is maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van drie jaar - waarvan de helft effectief - en een boete van 800 euro omdat hij op 17 juli 2019 messteken had uitgedeeld in de buurt van het station van Roeselare.

Om een nog onduidelijke reden ontstond er op 17 juli 2019 tumult tussen twee groepjes jongeren en kreeg het slachtoffer een messteek in het been. Dat gebeurde in een parkje aan de overkant van café Gezelle. Toen de politie arriveerde, zagen de agenten enkele jongeren die stenen gooiden naar de vermoedelijke dader. Volgens het slachtoffer zat hij gewoon op een bankje met enkele vrienden en stoof Shaun C. op hem af omdat hij zijn territorium als drugsdealer had geschonden. 

C. daagde niet op voor zijn proces. Aan de politie verklaarde hij dat hij verkeerdelijk als dader werd aanzien. Ook in 2014 was hij al eens bij een steekpartij in de Rodenbachstad betrokken. Aan het slachtoffer moet hij een voorlopige schadevergoeding van 2.500 euro betalen.