Disneymagie op Stationsplein

ANIMATIE, OPTREDENS EN MUZIKAAL VUURWERK MOETEN 10.000 BEZOEKERS LOKKEN

De Disney Channel Zomertour stond eerder deze zomer al in Ieper, waar de kinderen naar hartelust konden ravotten op alle attracties.
Foto Flamand De Disney Channel Zomertour stond eerder deze zomer al in Ieper, waar de kinderen naar hartelust konden ravotten op alle attracties.
Het stadsbestuur en vzw Centrum Roeselare halen op zaterdag 23 augustus de Disney Channel Zomertour naar het Stationsplein met allerlei Disneyattracties. 's Avonds volgen nog optredens van onder andere Ian Thomas en Lasgo maar ook vuurwerk. Het stadsbestuur verwacht tienduizend bezoekers.

Na de Tour de France aan de start van de zomervakantie krijgt Roeselare ook op het eind van de vakantie een tour over de vloer: de Disney Channel Zomertour. Op zaterdag 23 augustus wordt het Stationsplein vanaf 15 uur omgevormd tot festivalweide op kindermaat, een stukje Disneyland in Roeselare. "We brengen de magie van Disney naar het Stationsplein", vertellen Anne Van Opstal en Thomas van Goethem, gezichten van Disney Channel. "In de namiddag kunnen kinderen zich uitleven op de attracties. Je kunt naar beneden roetsjen van de Phineas en Ferb-kabelbaan, je eigen armband maken in de Violetta styling tent, samen met Spiderman in de palmbomen klimmen, je innerlijke kracht ontdekken in de Star Wars Rebel-hoek en de leukste Disneygames spelen."

Muzikaal vuurwerk

"Ook de kleinsten worden niet vergeten met de Disney Junior speelgoedtrein en knutseltent. Even bijkomen kan in de Disney Cinemagietent, waar de leukste Disney Channel-series getoond worden. Om 20 uur is het dan tijd om te zingen en dansen met Ian Thomas, Slongs Dievanongs, Dean, Lasgo, Popkidz, Boycode, AnnaGrace, Kevin,... Afsluiten doen we rond 22.30 uur met een knaller. Letterlijk dan, want we verwennen Roeselare met een vuurwerk op de tonen van enkele Disneyklassiekers, zoals in Disneyland Parijs."

Gratis

Het stadsbestuur en vzw Centrum Roeselare zijn nu al overtuigd dat de Disney Channel Zomertour veel volk naar het stadscentrum zal lokken. "Vorig jaar en ook enkele weken geleden streek de Zomertour al in Ieper neer", vertelt centrummanager Alex Leupe. "Toen werden tienduizend bezoekers geteld en 's avonds waren er nog vierduizend aanwezig. Wij moeten minstens evenveel of zelfs meer mensen zien te lokken. Zeker omdat de productie, waar tweehonderd mensen aan meewerken, nog groter is geworden en er extra wordt ingezet op publiciteit. Bovendien is het evenement gratis. Dat kan tellen als je de prijzen van pretparken tegenwoordig kent. Ongezien wordt trouwens ook het afsluitende vuurwerk. Zelfs het vuurwerk dat met de milleniumviering de lucht werd ingeschoten kan hier niet aan tippen."

Zomerspeelplaats

"We sluiten met dit event trouwens vlekkeloos aan op het stokpaardje van jeugdschepen Michèle Hostekint, die ijvert voor meer speelruimte in de binnenstad", vult Filip Vanheghe, voorzitter van vzw Centrum Roeselare, aan. "Zelfs de Zomerspeelplaats wordt in het Disneyspektakel geïntegreerd. We zijn ervan overtuigd dat we bij goed weer een echte topattractie in huis hebben, want blijft niet iedereen altijd een beetje kind?", knipoogt Vanheghe.


De opbouw voor Disney Channel Zomertour start op 22 augustus. Direct na het vuurwerk wordt het Stationsplein weer vrij gemaakt.