Dertiger die na dood partner voor rechter moet komen, stapt uit het leven

Het levenloze lichaam werd aangetroffen in de woning in de Jutestraat.
Hans Verbeke Het levenloze lichaam werd aangetroffen in de woning in de Jutestraat.
De 38-jarige man uit Roeselare die er even van verdacht werd zijn partner Barbara Vanneste (37) om het leven te hebben gebracht, is uit het leven gestapt. Onlangs kreeg hij te horen dat hij zich binnenkort voor de rechter zou moeten verantwoorden voor schuldig verzuim en slagen. 

De rechter had de dertiger eerder vrijgepleit voor de dood van zijn partner toen uit het autopsieverslag bleek dat de vrouw was gestorven aan een overdosis speed. Maar net voor haar dood was er een slaande ruzie geweest. Jan P. kwam na een nachtdienst bij Unilin Panels in Oostrozebeke thuis en zag daar de moeder van zijn twee kindjes in zieltogende toestand. De ruzie escaleerde en er volgden klappen. Ook het feit dat Barbara Vanneste sinds kort weer contact had met een ex-vriend, was onderwerp van de ruzie. Toen de vrouw plots niet meer bewoog, vluchtte P. in paniek naar zijn ouders, waar hij kort nadien werd gearresteerd. Hij hield wel vol dat hij met haar dood niets te maken had. Het toxicologisch onderzoek gaf hem gelijk, maar daarmee was hij niet volledig vrijgepleit. 

Dochtertjes

“Er zou nog een dagvaarding voor schuldig verzuim en de slagen die hij haar toediende volgen”, bevestigt zijn advocaat Filip De Reuse. Mogelijk woog dat vooruitzicht hem te zwaar en beroofde hij zich in de woning van zijn leven. “Een heel triest einde, vooral voor zijn dochtertjes, die alle zorgen van de grootouders krijgen”, besluit Filip De Reuse. 

De begrafenisplechtigheid van Jan P. vindt op zaterdag 22 december plaats. Door zijn overlijden zal de strafvordering tegen hem vervallen.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 of www.zelfmoord1813.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.