Derde druk van ‘Altijd Ergens Oorlog’ wordt voorgesteld op stripfestival van Knokke-Heist

Jimmy Hostens en Rino Feys met beiden delen van 'Altijd Ergens Oorlog'
Joke Couvreur Jimmy Hostens en Rino Feys met beiden delen van 'Altijd Ergens Oorlog'
2,5 jaar nadat de Roeselaarse striptekenaar Jimmy Hostens en scenarist Rino Feys uit Meulebeke het eerste deel van hun graphic novel ‘Altijd Ergens Oorlog’ voorstelden, is de oorlogsstrip aan de derde druk toe. Die wordt voorgesteld op de zestiende editie van het stripfestival van Knokke-Heist op zondag 12 mei. 

“Een derde druk is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend en zeker niet als het dan ook nog eens een publicatie betreft bij een uitgever (Bibliodroom, nvdr) die hiermee zijn eerste stappen zet in het uitgeven van strips. Bovendien is het voor zowel Jimmy als ik onze eerste volwaardige publicatie. We hebben dus alle reden voor een feestje”, reageert Rino.

Jimmy en Rino maakten na het eerste deel werk van een tweede deel, dat in 2018 verscheen. In totaal werkten ze zes jaar aan 220 pagina’s, die alle facetten van de Groote Oorlog in Roeselare toont. Ze vertrokken vanuit getuigenverslagen en dagboeken en verzonnen een familie waardoor ze verschillende verhaallijnen met elkaar konden verbinden. Zo ontstond een meeslepend en spannend scenario die de oorlogsgruwelen weergeeft vanuit de ogen van een kind. “Omdat het de eerste strips waren in het fonds van Uitgeverij Bibliodroom liet de vakpers de boeken destijds links liggen”, weet Rino. “Dankzij enkele goeie recensies vonden de boeken langzaam hun weg naar het grote publiek in België en Nederland.”

Een tekening uit de strip.
Copyright Jimmy Hostens, Rino Feys en Bibliodroom Een tekening uit de strip.
Hoofdpersonage Marie.
Copyright Jimmy Hostens, Rino Feys en Bibliodroom Hoofdpersonage Marie.
Een tekening uit de strip.
Copyright Jimmy Hostens, Rino Feys en Bibliodroom Een tekening uit de strip.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.