Dean dingt naar titel Beste Belgische Hopscheutenkok

Dean Masschelein en Tim Boury.
Foto Pieter D'Hoop Dean Masschelein en Tim Boury.

Dean Masschelein (24), sinds drie jaar sous-chef in het Roeselaarse sterrenrestaurant Boury, is finalist in de wedstrijd Beste Belgische Hopscheutenkok 2016, een van 's lands meest prestigieuze kookwedstrijden. Op 14 maart geeft hij het beste van zichzelf in de hoop in de voetsporen te treden van zijn baas Tim Boury, die de wedstrijd in 2004 heeft gewonnen.


"Om geselecteerd te worden, moest je een recept op basis van hopscheuten insturen", vertelt Dean. "Ik creëerde iets met kalf en Tim hielp me alles op punt te zetten. Mijn zenuwen heb ik voorlopig nog onder controle, maar ik ben wel al volop aan het oefenen om mijn recept zo vlot en efficiënt mogelijk te bereiden. Als ik zou winnen, zou ik niet alleen in Tims voetsporen treden, deze wedstrijd staat ook bijzonder mooi op mijn cv en is het een meerwaarde voor Boury."


Dean is met deze wedstrijd niet aan zijn proefstuk toe. Eind 2012 won hij de Nationale Horecawedstrijd van VLAM en kreeg hij de titel Viskok van het jaar 2013. Ook hier ging Tim Boury hem al voor in 2009. (CDR)