De Mandel vervangt 59 sociale woningen door 71 nieuwe

Het nieuwe project in de Kattenstraat en Grote Bassinstraat.
De Mandel Het nieuwe project in de Kattenstraat en Grote Bassinstraat.
Sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel gaat nieuwe sociale woningen bouwen in Roeselare. In de Grote Bassinstraat en de Kattenstraat moeten 26 sociale woningen wijken voor een vervangingsbouw met 37 woningen, in het Beekkwartier worden 33 bestaande woningen gesloopt voor 34 nieuwe.

“We leveren grote inspanningen om het patrimonium te renoveren en te vernieuwen zodat we moderne en comfortabele huurwoningen kunnen aanbieden”, zegt directeur Stefanie Vandenabeele van De Mandel. “Daarom realiseren we drie nieuwe projecten in Roeselare. Op de Kapelleweg, Kwarteldreef, Schaaphofweg en Torteldreef worden in een eerste fase negentien sociale woningen vervangen door twintig nieuwe. Op de Diswegel en Kwarteldreef worden in een volgende fase veertien sociale woningen vervangen.” Architectenbureau Claeys bvba uit Passendale tekende woningen met twee bouwlagen en een plat dak, zoals de omliggende woningen. “In de eerste fase gaan we twintig huizen met twee slaapkamers bouwen”, weet de directeur. “De meeste hebben een carport. We streven naar een groene, sociale woonwijk met plaats voor zwakke weggebruikers en spelende kinderen. In de tweede fase, op de Diswegel en Kwarteldreef, gaan we veertien huurwoningen met twee slaapkamers bouwen. Centraal in het project komen er ook veertien garageboxen.

De nieuwe woningen aan de Kapelleweg, Kwarteldreef, Schaaphofweg en Torteldreef.
De Mandel De nieuwe woningen aan de Kapelleweg, Kwarteldreef, Schaaphofweg en Torteldreef.
De nieuwe woningen aan de Kapelleweg, Kwarteldreef, Schaaphofweg en Torteldreef.
De Mandel De nieuwe woningen aan de Kapelleweg, Kwarteldreef, Schaaphofweg en Torteldreef.
Een simulatie van de nieuwe woningen aan de Diswegel en Kwarteldreef.
De Mandel Een simulatie van de nieuwe woningen aan de Diswegel en Kwarteldreef.
Een simulatie van de nieuwe woningen aan de Diswegel en Kwarteldreef. Je ziet ook de gegroepeerde garageboxen.
De Mandel Een simulatie van de nieuwe woningen aan de Diswegel en Kwarteldreef. Je ziet ook de gegroepeerde garageboxen.

Grote Bassinstraat

In de Kattenstraat en Grote Bassinstraat worden 26 sociale woningen vervangen door 29 gestapelde huurwoningen, twee huurwoningen en zes koopwoningen. “De woningen zijn zo ontworpen dat de bewoners optimaal kunnen genieten van het naastliggende Geitepark. De gestapelde huurwoningen hebben twee slaapkamers en twee ervan zijn aangepast zijn voor mindervaliden. De twee huurwoningen zijn voor grote gezinnen en hebben vijf slaapkamers, terwijl de koopwoningen drie slaapkamers en een carport hebben”, legt Stefanie uit. “Er is ruime aandacht voor de zachte weggebruiker en de straat palend aan het Geitepark wordt verkeersarm gemaakt. Door de woningen in de Kattenstraat verder achteruit te plaatsen, wordt het groen meer zichtbaar in de straat. Voor deze werken kan beroep gedaan worden op subsidies van de Vlaamse overheid. In het Beekkwartier worden trouwens ook de voetpaden en groenzones vernieuwd.”

Het nieuwe project in de Kattenstraat en Grote Bassinstraat.
De Mandel Het nieuwe project in de Kattenstraat en Grote Bassinstraat.

De projecten worden toegelicht tijdens een infovergadering op dinsdag 7 mei om 19 uur (Beekkwartier) en om 20 uur (Grote Bassinstraat/Kattenstraat) in de kantoren van De Mandel in de Groenestraat 224. Meer info op www.demandel.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.