Shopping Roeselare

Gesponsorde inhoud

De big five eetadresjes in Roeselare

Medialaan/De Persgroep
Ofte: deze vijf móét je absoluut geproefd & geprobeerd hebben om het label ‘Culi-kenner van Roeselare in de wacht te slepen!

Groen graag

Hou het lekker gezond met Saladette, een lunchplek waar groenten de hoofdrol spelen. Het verrassende aanbod aan verse, gezonde maaltijdsalades, soepen en sapjes verandert elke dag, op basis van de beste producten en ingrediënten van het seizoen. En ja: er is ook koffie en gebak... Je kunt ter plekke lunchen of je smakelijke portie gezond meenemen in een (ecologische) box.

Saladette, Hugo Verrieststraat 2A, saladette.be

Jos Bogaert

Autosalon

Een jaar geleden openden de broers Pauwelyn deze brasserie in een oude autogarage. De naam ‘Flandria’ werd behouden en enkele authentieke elementen - zoals de vloer en de lichtarmaturen - zorgen voor een fiftiessfeertje. Er is een restaurantruimte en een overdekt terras, maar ook een salon en statafels, ideaal voor een drankje met wat foodsharing onder vrienden. De keuken is puur, vers, eenvoudig én betaalbaar. Smakelijk!

Brasserie Flandria, Kermisstraat 11, brasserieflandria.be

Brasserie Flandria

Sit back & relax

Ontbijt, brunch, lunch of taart: deze bar met vrolijke kleurtjes heeft het allemaal. Op de kaart zowel lichte, gezonde gerechtjes - van een kraakvers slaatje tot een vitaminerijke smoothie - tot stevigere kost zoals een gevulde aardappel, burger of hotdog. Ook een leuke plek voor een straffe espresso of slow coffee, al dan niet bij een portie gebak, of voor een aperitiefje. Je kunt alle gerechten ook meenemen.

Julien, De Munt 32, barjulien.be

Facebook - Bar Julien

Comme chez toi

Charlotte Deceuninck en partner Emmanuel Van Paemel wilden het gevoel van een huiskamer creëren in hun zaak, een thuisgevoel zeg maar. Hun gezellige trendy bistro is een van de betere restaurants in de stad, ideaal voor wie iets te vieren heeft. Het menu vertrekt vanuit de klassieke Franse keuken, maar geeft er een moderne twist aan, van een voorgerechtje als krokante tofu tot een flinke kalfsribeye met huisgemaakte spekkroketjes.

De Huiskamer, Sint-Alfonsusstraat 34, dehuiskamer.be

Facebook - De Huiskamer

Drie in één

Zware week gehad? Hier heb je keuze uit meer dan 65 soorten gin, geserveerd met aangepaste tonic. Tussen de witgekalkte muren zit ook nog een shop met onder meer lokale honing en gin. Daarnaast baten ze op hetzelfde adres de galerij ‘Kermisstraat 60’ uit, waar je nu en dan een expo met hedendaagse kunst of fotografie kunt meepikken. En dan vergeten we nog bijna de binnentuin, die ’s zomers transformeert tot een heerlijk zuiders terras.

Viva Verne, Kermisstraat 60, vivaverne.be

Facebook - Viva Verne

PARKEREN IN ROESELARE? Makkelijk!
Op deze 4 plekken kan je veilig je wagen kwijt en dat voor een prikje.
1. Wallenparking: inrit via de Diksmuidsesteenweg
2. Parking De Munt: inrit via de Sint-Amandsstraat/ Henri Horriestraat
3. Moermanparking: inrit via de Sint-Amandsstraat/Chicoreistraat
4. Parking Ooststraatstation: inrit 1 via de Jules Lagaelaan - inrit 2 via de Beversesteenweg
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.