Daklozen krijgen make-over voor feestdagen

SCHOONHEIDSSPECIALISTE HOUDT EIGEN 'PROJECT AXEL'

Laurena Benfante met Samira Maatki, Liri-Dona Hulmand , Felicia De Deygere en Delicia De Deygere.
Joke Couvreur Laurena Benfante met Samira Maatki, Liri-Dona Hulmand , Felicia De Deygere en Delicia De Deygere.
Geïnspireerd door het Vier-programma 'Project Axel' bundelen een 10-tal Roeselarenaars de krachten om enkele daklozen en minderbedeelden net voor de jaarwisseling een make-over te geven. Ze mogen zich verwachten aan onder meer een kappers- en scheerbeurt, mani- en pedicure en een nieuwe winterjas en schoenen. Om hiervoor de nodige centen bijeen te krijgen, wordt er op 17 december een benefiet georganiseerd.

In het tv-programma Project Axel krijgen daklozen, met de hulp van Axel Daeseleire, 10.000 euro en een intensief begeleidingstraject, de kans om hun leven weer op de rails te krijgen. Het televisieprogramma maakt bij veel kijkers iets los en zeker ook bij Laurena Benfante (22).


"Ik bekeek het programma samen met m'n broer en we waren direct allebei van oordeel dat we zelf ook iets moesten doen voor deze mensen.", vertelt ze. "Aanvankelijk zouden we op oudejaarsavond soep of voedselpakketten uitdelen in grootsteden, waar er heel wat meer daklozen en mensen die het moeilijk hebben wonen dan in Roeselare. Maar al snel waren we van oordeel dat we eerst iets in onze eigen stad moeten doen want ook hier is er ellende."

Facebookoproep

Laurena is schoonheidsspecialiste van opleiding en opperde al snel het voorstel om Roeselaarse daklozen en minderbedeelden een make-over te geven. "Ik lanceerde een oproep op Facebook en al snel meldden zich een tiental personen die de handen uit de mouwen willen steken. We namen contact op met de nachtopvang De Noorderbrug en verschillende andere organisaties die werken met mensen die het moeilijker hebben. Omwille van privacyredenen zullen zij die mensen naar ons initiatief toe leiden", verduidelijkt Laurena. "We willen de mensen eens goed verwennen. Ook zij verdienen het om eens in de watten gelegd te worden. We bieden hen een gratis scheer- en kappersbeurt, een mani- en pedicure en een gelaatsverzorging aan. De dames willen we ook maquilleren. Dit alles op 30 december zodat ze in topvorm het nieuwe jaar kunnen inluiden. Verder kunnen de daklozen ook een warme winterjas en schoenen krijgen. Die willen we begin januari, bij de start van de solden, aankopen en schenken. In totaal hopen we een 30-tal mensen te helpen."


Om alle kosten hieraan verbonden te dragen, organiseert het team op 17 december een benefiet.


"Ook hier staat alles in het teken van wellness en gaan we tegen heel schappelijke prijzen kapsels, nagels, en baarden onder handen nemen. We zijn momenteel nog op zoek naar een locatie waar we dit kunnen organiseren, maar in het ergste geval doen we dit bij mij thuis", aldus Laurena.


"Mensen die willen deelnemen aan de benefiet, of een zaaltje ter beschikking hebben, kunnen ons contacteren via laurena_hotmail.com.