Daders zinloos geweld in Roeselaarse uitgangsbuurt gevat dankzij camerabeelden

De Kortrijkse onderzoeksrechter heeft twee mannen aangehouden, nadat ze zondagochtend in het centrum van Roeselare Didier Couvreur zware slagen toebrachten. Het slachtoffer lag maandag nog steeds op intensieve zorgen. De daders werden gevat met de hulp van camerabeelden.

De feiten speelden zich rond 4 uur af in de Verwerijstraat in Roeselare. Volgens de vader van het slachtoffer werd zijn zoon op een laffe manier langs achteren aangevallen. "Hij kreeg zomaar harde slagen en trappen op zijn hoofd", aldus de vader uit Lichtervelde.

"Mijn zoon wordt in slaap gehouden en hij herinnert zich weinig van het voorval." Het parket bevestigt de feiten. Na het incident werden er twee mannen opgepakt en voor de Kortrijkse onderzoeksrechter gebracht. Die liet het duo aanhouden voor opzettelijke slagen en verwondingen. De daders zijn geboren in 1990 en 1993.

Live zien gebeuren

Het is dankzij de camera's die op de Verwerijstraat staan gericht dat de daders zo snel opgepakt en geïdentificeerd konden worden. Agenten zagen de vechtpartij gebeuren en konden alles live volgen. Een politiepatrouille kon hen tegenhouden. Roeselare investeerde de voorbije jaren fors in een cameranetwerk, onder meer in de buurt van de Verwerijstraat omdat zich daar in het verleden al vaker problemen voordeden.

Extra politie

Zo werd er in juni 2014 al eens extra politie ingeschakeld na twee gewelddadige vechtpartijen in twee weken tijd. Toen belandde een 24-jarige man in het ziekenhuis na klappen te hebben gekregen op het Polenplein. Twee andere jongeren liepen bij het ander incident een gebroken jukbeen op.

De Verwerijstraat maakt deel uit van de Roeselaarse uitgaansbuurt in het centrum van de stad met de Grand Bazaar en De Loods als bekendste (jongeren-)cafés.

(LSI/CDR/CMW)