Citroenstraatje wordt regenboogstraatje op Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie

Schepen Michèle Hostekint en Geert Nuitten brengen de regenboofkleuren nu al even naar het Citroenstraatje .
Joke Couvreur Schepen Michèle Hostekint en Geert Nuitten brengen de regenboofkleuren nu al even naar het Citroenstraatje .
De stad Roeselare wil op 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie deze grote gemeenschap zichtbaar maken en steunen. De voorbije jaren werd telkens de regenboogvlag gehesen, maar dit jaar gaan ze enkele stappen verder. 

“17 mei is een belangrijke dag”, zegt schepen van Diversiteit en Gelijke Kansen Michèle Hostekint (sp.a). “3 tot 8% van de bevolking noemt zichzelf holebi en helaas is één op drie van de holebi’s en transgenders slachtoffer van fysiek geweld. 

Bovendien heeft 33 tot 45 procent van de holebi-jongeren tijdens het opgroeien zelfmoordgedachte, acht op de tien transgenders heeft al zelfmoord overwogen. 17 mei is dan ook een strijddag waarop wij ons solidair tonen. Daarom wordt het Citroenstraatje op 17 mei, van 6 tot 23.59 uur, het regenboogstraatje via zeven kleuren ledverlichting. 

Ook hangen we opnieuw de regenboogvlag uit en en lanceerden we een oproep naar de secundaire scholen om dit ook te doen. In de Brugsesteenweg, de Ooststraat en de Sint-Amandsstraat zullen drie zebrapaden in de regenboogkleuren worden gestoken en aan De Spil, ARhus, en het Vrijetijdspunt plaatsen we regenboogborden. Elke burger kan daarop een positieve boodschap neerschrijven om LGTB+’ers een hart onder de riem te steken, hen te tonen dat wel veel mensen begrip hebben voor hun situatie en hen een goed hart toedragen. Deze boodschappen nemen we deze zomer mee tijdens Antwerp Pride.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.