Cheque voor door brand getroffen kinderopvang

Eva Declercq (tweede r.) overhandigt zaakvoerster Linde Absillis de cheque in het bijzijn van Eva's man Pieter Acket en hun dochtertje Vita en drie medewerksters van Hocus Pocus.
Foto JVK Eva Declercq (tweede r.) overhandigt zaakvoerster Linde Absillis de cheque in het bijzijn van Eva's man Pieter Acket en hun dochtertje Vita en drie medewerksters van Hocus Pocus.
Een pannenkoekenverkoop voor de door een brand getroffen kinderopvang Hocus Pocus heeft 1.012, 50 euro opgeleverd. "Leuk en onverwacht", zegt zaakvoerster Linde Absillis.

Eva Declercq uit Roeselare, wiens dochtertje Vita Acket wordt opgevangen in Hocus Pocus, kwam vrij snel na de brand op het idee om een pannenkoekenverkoop te organiseren. "De mensen van Hocus Pocus doen zoveel voor onze kinderen en dus wou ik iets terugdoen", zegt ze. "Het doel was om 200 kilogram aan de man te brengen, maar uiteindelijk werden het er 332. Een onverhoopt succes waardoor we nu een cheque van 1.012,5 euro kunnen schenken. Waaraan dat geld precies besteed zal worden, is nog niet duidelijk maar het komt alleszins ten goede van de kindjes. Ik besef ook dat die cheque maar een peulschil is, maar veel mensen vonden het een tof initiatief." Linde Absillis en haar team aanvaarden de cheque in dank. "Het financiële was niet onze eerste zorg na de brand, maar het is wel belangrijk. Er moeten keuzes gemaakt worden over de manier waarop wij straks in onze gerenoveerde kinderopvang ten dienste willen staan van de kindjes en de ouders. We willen niet alleen de schade herstellen, maar ook met een eigen visie kinderopvang organiseren. We zullen dan ook extra investeren. De periode van afbreken loopt nu stilaan op z'n eind, we kunnen beginnen denken aan opnieuw inrichten. Als we straks terugkeren, moet het één groot feest worden", besluit Linde Absillis.


(VHS)