Cd- en vinylzaak Popcorn Music opent met Popcorn’s Woodbar eigen pop-upwinterbar: “Die willen we op termijn graag volwaardig uitbaten, samen met de winkel”

Mario Margodt en Marianne Regelbrugge openen binnen hun Popcorn Music de pop-upwinterbar Popcorn’s Woodbar.
Joke Couvreur Mario Margodt en Marianne Regelbrugge openen binnen hun Popcorn Music de pop-upwinterbar Popcorn’s Woodbar.
Dankzij de verhuis van de kerstmarkt moet het Stationsplein deze eindejaarsperiode de feestplek van Roeselare worden. Volgens Mario Margodt en Marianne Regelbrugge van cd- en vinylzaak Popcorn Music zit hier wel muziek in en ze openen binnen hun winkel dan ook hun eigen pop-upwinterbar. Met Popcorn’s Wood Bar brengen ze vanaf vrijdag 29 november tot en met zondag 5 januari warmte, gezelligheid en enkele stevige feestjes. In de toekomst willen ze de winterbar blijven uitbaten als café.

Genieten van een glühwein of een feestje in après-ski-stijl bouwen doe je dit jaar tijdens de eindejaarsperiode op het Stationsplein. De kerstmarkt verhuist van de Grote Markt naar het Stationsplein en wordt omgedoopt tot Kerstboulevard, met het Huis van de Kerstman en de Kersttrein, maar ook Mario Margodt en Marianne Regelbrugge van cd- en vinylzaak Popcorn Music doen een duit in het zakje en openen hun eigen pop-upwinterbar: Popcorn’s Woodbar. “We hebben eerst even gedacht om een chalet te betrekken op de Kerstboulevard, maar al snel leek het ons een betere keuze om een eigen pop-up te openen”, vertelt Marianne. “We zitten hier in de warmte, mogen onze drank wel in glas serveren en ons sluitingsuur ligt later.”

Sfeer

“We hebben de cd’s en vinyls iets compacter bij elkaar gezet, maar het aanbod is onveranderd. De winkel blijft ook open tijdens de pop-up. De koffiebar wordt erin geïntegreerd. De naam zegt het zelf, de winterbar wordt ingericht met veel hout om een warme, gezellige en plezante sfeer te creëren. Daar bovenop trekken we voluit de kaart van de verlichting en de kerstdecoratie. Ook de gevel steken we in een indrukwekkend kerstkleedje waar niemand naast zal kunnen kijken.”

Feestjes

Overdag wordt Popcorn’s Woodbar een gezellige plek om met familie en vrienden te genieten van een warme chocomelk of andere typische winterdrankjes , terwijl er ’s avonds een flink feestje gebouwd kan worden. “We starten al dit weekend”, weet Mario. “Op de opening vrijdagavond duiken onder andere dj Kris en ik achter de draaitafel en op zaterdag ontvangen we Krank, een coverband van Joy Division. Aansluitend is er een new wave afterparty. Ook al op de agenda is onze houseparty Back to Eros op 21 december. Globaal gaan we in Popcorn’s Woodbar voor een mix van 80’s en après-skimuziek.”

Permanent café

Het koppel kijkt ook al verder dan de eindejaarsperiode. “We starten met een pop-upwinterbar, maar het is eigenlijk de bedoeling dat we die ruimte zullen blijven uitbaten als horecazaak”, legt Marianne uit. “We merken dat de capaciteit van de koffiebar te beperkt is, want we kunnen nog te vaak mensen geen plaatsje aanbieden.” “Dus trekken we de koffiebar straks permanent open tot café”, besluit Mario.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.