CC De Spil trapt seizoen af met Poolse week, Tuin der Lusten en… een reus

Directeur Dirk Cornelis en zijn team trappen het nieuwe seizoen van  CC De Spil straks af met enkele ‘speciallekes’.
Foto Joke Couvreur Directeur Dirk Cornelis en zijn team trappen het nieuwe seizoen van CC De Spil straks af met enkele ‘speciallekes’.

CC De Spil geniet nog even van verlof, maar blikt wel al vooruit naar het nieuwe seizoen 2019/2020, dat in september start. De Spil pakt direct uit met twee kleppers. Op 7 september, 75 jaar nadat de eerste Poolse tanks Roeselare binnenreden en de bevrijding inluidden, zet het cultuurcentrum haar deuren open voor een Poolse week, een festival voor en met de Poolse gemeenschap en alle nieuwsgierige inwoners van de stad. Die omvat onder andere twee gratis activiteiten: een pianorecital van Anna Ciborowska op 7 september en een filmvoormiddag voor kinderen op zondag 15 september. Tussendoor halen ze de betere Poolse cinema naar Roeselare. 

Daarnaast is er ook weer het festival Tuin der Lusten op zaterdag 21 september vanaf 17 uur en (autovrije) zondag 22 september vanaf 11 uur op het Stationsplein. Tientallen sociale en artistieke spelers komen met valiezen vol acts, spektakel, speeltuig, lekkers en gezelligheid. Thema dit jaar is vlucht. Als afsluiter is er om 20.15 uur een spektakel door cie L’Homme debout met Vénus, een reus van acht meter. De start van dit spectaculair parcours is op de Munt en eindigt op het Stationsplein. Meer info op www.despil.be

Bekijk hier alvast een voorsmaakje:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.