Burgervereniging Meer bomen in Roeselare
deelt 600 gratis bomen uit

Vrijwilligers van de groep Meer Bomen In Roeselare delen gratis liefdesbomen uit
Joke Couvreur Vrijwilligers van de groep Meer Bomen In Roeselare delen gratis liefdesbomen uit
Vrijwilligers van burgervereniging Meer Bomen In Roeselare deelden zaterdagnamiddag op De Munt, maar liefst 600 jonge boompjes uit aan Roeselarenaars die hadden ingetekend op het initiatief. 

De actie is een gevolg van een samenwerking van de burgervereniging met het stadsbestuur. “Meer Bomen in Roeselare staat in voor het logistieke aspect, terwijl de boompjes betaald werden door het stadsbestuur”, legt schepen voor Natuur Michèle Hostekint (sp.a) uit. “Met het stadsbestuur zetten we uiteraard graag onze schouders onder dergelijke initiatieven. Per slot van rekening hebben we ons voorgenomen om in de komende zes jaar 100.000 extra bomen in Roeselare te voorzien. Het grootste deel daarvan zal geplant worden in het stadsrandbos, maar ook acties vanuit de burgers zijn van belang.”

“Eindelijk kentering”

Voor de Liefdesboom-actie konden particulieren en vereniging tot en met Valentijnsdag gratis bomen bestellen. Een zestal verschillende types werd aangeboden, variërend van zomereik tot perenboom, esdoorn of sierkers. Rumbekenaar Gert-Jan Aelvoet ging huiswaarts met een krentenboom. “Een heel mooi initiatief. Iedereen snakt naar groen en ik ben blij dat er nu toch duidelijk een kentering komt. Hoog tijd, na dertig jaar naar hartenlust beton gieten.”

Schepen Hostekint ging overigens huiswaarts met een perenboompje. Burgemeester Kris Declercq kreeg een appelboom mee. “Naar verluidt hebben ze ons de boom gegeven die het best paste bij onze morfologie”, lacht de schepen.

Vrijwilligers van de groep Meer Bomen In Roeselare delen gratis liefdesbomen uit. Veel jonge gezinnen gingen gretig op het aanbod in.
Joke Couvreur Vrijwilligers van de groep Meer Bomen In Roeselare delen gratis liefdesbomen uit. Veel jonge gezinnen gingen gretig op het aanbod in.
Vrijwilligers van de groep Meer Bomen In Roeselare delen gratis liefdesbomen uit. Veel jonge gezinnen gingen gretig op het aanbod in.
Joke Couvreur Vrijwilligers van de groep Meer Bomen In Roeselare delen gratis liefdesbomen uit. Veel jonge gezinnen gingen gretig op het aanbod in.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.