Brouwerij Rodenbach zet hun FruitAge op de kaart als het ultieme zomerbiertje

Brouwerij Rodenbach
Brouwerij Rodenbach is klaar voor een zwoele zomer met een volledig vernieuwde Rodenbach FruitAge. Dit biertje werd eerst in de VS gelanceerd en in april 2018 ook op de Europese markt gebracht. Nu hebben de brouw- en keldermeesters de ‘blend’ van Rodenbach FruitAge verder verfijnd. 

Het laag alcoholisch fruitbier wordt gebrouwen met enkel honderd procent natuurlijke ingrediënten zoals jong bier, tweejarig op eikenhout gerijpt Rodenbach-bier en het sap van rode vruchten. Om de doordrinkbaarheid te verhogen bevat de Rodenbach FruitAge minder dan 3,9 procent alcohol. Gelijktijdig met de lancering van de nieuwe receptuur krijgt Rodenbach FruitAge ook een eigen glas en serveerritueel. Het aperitiefglas op hoge, rode voet wordt gevuld met ijsblokjes, hierop wordt de FruitAge geschonken en afgewerkt met een schijfje limoen en munt. Met de nieuwe blend en het schenkritueel speelt Rodenbach in op behoefte aan minder alcohol en aan meer beleving. Tegelijkertijd creëren ze met het verfrissende fruitbier een mooie toegangspoort om later de rijpere bieren van Rodenbach te ontdekken. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.