Broers verkopen opa's horloges

JULES & FILS OPENT VANDAAG EERSTE WINKEL

Arnaud en Gauthier Vandeputte hebben hun horloges ontworpen gebaseerd op de ideeën van hun grootvader Jules.
Couvreur Arnaud en Gauthier Vandeputte hebben hun horloges ontworpen gebaseerd op de ideeën van hun grootvader Jules.
Arnaud en Gauthier Vandeputte openen zaterdag in de Arme-Klarenstraat hun eerste horlogewinkel. De horloges van hun merk 'Jules & Fils' zijn gebaseerd op ideeën van hun opa Jules Vandeputte. Tegen de eindejaarsperiode moet 'Jules & Fils' in heel Vlaanderen te koop zijn en in 2018 gaan ze internationaal.

Een jaar nadat Arnaud (27) en Gauthier (31) hun horlogemerk Jules & Fils hebben gelanceerd op de Gentleman's Fair in Waregem gaat het hen voor de wind. "Jules et Fils werd warm ontvangen en in een paar dagen was onze voorraad zo goed als uitverkocht", glundert Arnaud. "Veel mensen waren ook nieuwsgierig naar het verhaal achter onze horloges."


Het is dan ook vrij uniek dat de vijfde generatie van een familie, al sinds 1882 actief in de horlogebranche, schetsen van hun grootvader omzet tot een lijn polshorloges.

Op de achterkant van de horloges staat de handtekening van hun opa.
Couvreur Op de achterkant van de horloges staat de handtekening van hun opa.

Winkel

Door het succes besloten de broers de lat nog wat hoger te leggen. "De voorbij maanden hebben we keihard gewerkt aan het optimaliseren van Jules & Fils. Nu is het moment aangebroken om het merk echt te lanceren." Hiervoor openen Arnaud en Gauthier hun eigen winkel in de Arme-Klarenstraat 6. "Het is belangrijk dat we ergens fysiek aanwezig zijn met Jules & Fils. Waar kunnen we deze stap beter zetten dan in onze thuisstad? Een polshorloge blijft iets wat mensen graag zien en passen voor ze er een kopen."


De winkel opent zaterdag de deuren en zal elke zaterdag open zijn van 11 tot 18 uur. In de week kun je er terecht op afspraak.

Nieuw model

Ook de komende maanden zullen Arnaud en Gauthier niet stil zitten. "Tegen dat de eindejaarsshopping op gang komt, zoeken we meerdere verdelers en mogelijk ook pop-upwinkels. Begin volgend jaar willen we onze lijn uitbreiden met een chrono erbij. Dit model willen we lanceren via crowdfunding. Het is een moderne manier van werken en zal Jules & Fils meteen de nodige internationale aandacht bezorgen", besluiten de broers.


Meer info op www.julesfils.com en www.fb.com/julesfilswatches.